Tuti Tippek

Egy karácsonyi köret, amitől leesik az állad

Félre a krumplipürével meg a lila káposztával: ez a gombás köret friss és izgalmas ízt hoz az ünnepi asztalra.

Idén a hagyományosabb ünnepi köretek helyett kipróbálhatunk valami különlegesebbet is, például ezt a vajas, fokhagymást gombából készült finomságot.

Sokkal izgalmasabb, mint a krumplipüré, a zsálya pedig kimondottan pikánssá teszi – annak ellenére, hogy “csak” egy köret, igazi sztár lehet a karácsonyi asztalon!

Egyszerű karácsonyi köret: fokhagymás-zsályás pirított gomba 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/4 csésze vaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 evőkanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint
Egyszerű karácsonyi köret: fokhagymás-zsályás pirított gomba

Elkészítés:

1. A gombákat forgassuk meg az olajban, ízesítsük sóval és borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára.

2. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben hevítsünk vajat, és várjuk meg, amíg a vaj aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát,  rotyogtassuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is!

3. Szükség szerint ízesítsük sóval borssal!

ClosetCooking

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top