Tuti Tippek

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

Ha kevés az időd, és a pénztárcád is vészjóslóan kiürült az ünnepek előtt, akkor neked ajánljuk ezeket a filléres dekorációs ötleteket!

Amilyen olcsók és egyszerűek, olyan kedvesek ezek a karácsonyi díszítések. Nem igényelnek különösebb kézügyességet, és túl sok időt sem vesznek el tőled, viszont tökéletes ünnepi hangulatot kölcsönöznek az otthonodnak.

 

A karácsonyi díszek alfája és ómegája a fenyőtoboz, ami önmagában is mutatós, de egy kis festékkel és csillámporral még szebbé varázsolható. Ez a natúr változat kedves dísz lehet az ablak kilincsére akasztva vagy más bútorokra függesztve is. Kétperces munkával hamisítatlan ünnepi hangulat varázsolható vele a házba!

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

 

Az évek során egy csomó felesleges karácsonyfadísz és izzósor halmozódik fel: ezeket a fára aggatni már képtelenség, viszont máshol jó helyet találhatunk neki. Egy kis celluxszal akár a bejárati ajtót vagy a lakás belső ajtóinak valamelyikét is kidekorálhatjuk vele.

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

 

Ez a kedves gyertyatartó is a filléres kategóriába tartozik, viszont amilyen egyszerű és olcsó, annyira hatásos. Tökéletesen illik a karácsony atmoszférájába, és ha ügyesen bánsz a fúróval és fűrésszel, nagyjából tizenöt perc alatt elkészíthető ez négy darab. Érdemes piros bogyókat és örökzöld ágakat mellé tenni, hogy hiánytalan legyen az összkép.

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

 

Egy másik gyertyatartó – vagy inkább lámpás? Üres konzervdobozokból (kutya és macskatartóknál gyakran előfordul ilyen méret) készül egy fúró segítségével. Karácsony estéjén igazán bensőséges hangulatot varázsol a fénye!

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

 

Nem kifejezetten szép, de legalább eredeti… Ha sem időnk, sem nyersanyagunk nincs a dekorációhoz, viszont van egy nagy halom könyv otthon, akkor abból is kerekíthető egy jópofa karácsonyi installáció. Egy rövidebb égősort azonban mindenképpen érdemes venni hozzá a teljesség kedvéért, hazafelé sétálva pedig kapjunk fel valahol egy elgurult fenyőtobozt csúcsdísznek.

5 filléres dekorációs ötlet karácsonyra

 

Olvass még karácsonyi cikkeket az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top