Tuti Tippek

A GOURMET Macska nyílt levele (X)

Az ünnepek közeledtével ellágyult a lelkem, és kiemelten fontosnak tartom, hogy én, A GOURMET Macska mint a királyi kényeztetés szakértője, veletek is megosszam bölcsességemet.

Legdrágább Macskatársaim! 
Se veled, se nélküled – macska és ember viszonyára talán igazabb a mondás, mint bármilyen más kapcsolatra szűkös univerzumunkban. 

És az egyszerű cirmos akár azt is gondolhatná, hogy nincs kiút ebből a szorult helyzetből. De az ünnepek közeledtével ellágyult a lelkem, és kiemelten fontosnak tartom, hogy én, A GOURMET Macska, mint a királyi kényeztetés szakértője, veletek is megosszam bölcsességemet.

Írásomban adok nektek 3 tippet, amellyel ti is megkönnyíthetitek gazdáink arra irányuló igyekezetét, hogy kegyeinket lessék, és hű alattvalóként szolgáljanak bennünket.

Elsőként beszéljünk a harmonikus kapcsolat kialakításáról.
Itt nagyon fontos az egyensúly. Meggyőződésem, hogy a gazdáinknak sokkal nagyobb szükségük van arra, hogy minket simogassanak, mint amennyi a mi igényünk lenne. Adjunk egyértelmű jelzéseket nekik arról, hogy kiemelt feladatuk a mi magányunk biztosítása is!

Én például kifejezetten szívesen elmélkedem az élet fontos dolgairól pihe-puha párnákon elnyújtózva vagy az ablakpárkányon pihengetve. Persze jöhet a cirógatás is – de csak akkor, amikor én akarom. És néha akkor is csak szemmel.

Fontos az is, hogy folyton éreztessék velünk: mi vagyunk a világ legszebb teremtései.
Számít a folyamatos szóbeli visszajelzés is, persze – melyik macskatársam ne hallgatná szívesen napestig, hogy nála szebbet még nem hordott a hátán a Föld –, de egy-egy apró ajándék, kedvesség, egy pihe-puha fekhely vagy egy különösen szemrevaló cicajáték hónapokra képes biztosítani a harmonikus egységet macska és szerető gazdija között.

A legfontosabb azonban vitán felül a megfelelő táplálás, ami jelentsen gyönyört cicaszemnek és cicahasnak egyaránt. Ezért is rajongok a GOURMET vacsorámért. Aki már látta valaha, ahogy a GOURMET Perle Gravy Delightban a fenséges falatokat körülöleli az ínycsiklandozó szósz, az pontosan tudja, mit jelent a boldogság testnek és léleknek. Mert mi lehet jobb, mint a szósz? Még több szósz!

Gondosan ügyelek arra, hogy elsőként mindig a szószt nyalogassam le, legyen szó akár csirke-, tonhal- vagy marhaízű kedvenc eledelemről. És ahogy mondják, evés közben jön meg az étvágy: a finom falatok eltüntetése már csak pillanatok kérdése. Az ezt követő elégedett dorombolás pedig a gazdi jutalma!

A lehető legfenségesebb ünnepeket kívánom!

A GOURMET Macska

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top