Tuti Tippek

Karácsonyi menü: pikáns előétel, ami 5 perc alatt elkészül

A körte édességet, az olasz sonka sósságot, a kéksajt pedig mennyei krémességet biztosít ebben az ünnepi előételben. Nem kell hozzá mesterszakácsnak lenni, mégis előkelővé teheted a karácsonyi asztalodat.

A karácsonyi menüvel mindenki szeret kísérletezni, és ilyenkor még azoknál is mutatós, előkelő fogások kerülnek az asztalra, akik amúgy nem remekelnek a konyhában. Az idei ünnepre próbáld meg elkészíteni ezt az ízletes, elképesztően látványos, mégis pofonegyszerű körtés előételt: a sonka, a kéksajt és a gyümölcs hármasából tényleg pillanatok alatt mennyei karácsonyi előételt varázsolhatsz.

Ezt próbáld ki, ha mindenkit el akarsz kápráztatni a karácsonyi előételeddel 

Hozzávalók:

  • 2 körte 8 egyenlő szeletre vágva
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • 1 csésze rukkola
  • 80 gramm kéksajt apró darabokban
  • 150 gramm prosciutto vékony, hosszú szeletekben

Elkészítés:

1. A körteszeleteket dobjuk citromlébe, forgassuk át. (Így később sem fog megbarnulni.)

2. Tegyünk le egy szelet körtét, helyezzünk rá néhány levél rukkolát, egy darab krémsajtot, majd tekerjük fel a sonkába. Ha bizonytalan a kreáció, fogpiszkálóval rögzítsük. 

RealSimple

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top