Mézeskalács

Paleo gyümölcskenyér karácsonyra – recept

Készíts adventre, karácsonyra gyümölcskenyeret! Ez a paleo változat mennyei, ráadásul glutén- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Hozzáadott cukrot sem tartalmaz, így könnyű desszert lehet a karácsonyi asztalon.

Ez a mennyei paleo gyümölcskenyér kizárólag gyümölcsöket, magvakat, tojást és kókuszzsírt tartalmaz, így cukor-, glutén- és laktózmentes. Egy-két szeletet advent idején vagy karácsonykor nyugodtan beilleszthetsz a fogyókúrádba, ennyi kényeztetés a szeretet ünnepén mindenkinek jár. Fogyaszthatod reggelire, de kímélő desszert lehet az ünnepi menüben is.

A paleo gyümölcskenyér hozzávalói

  • 2 érett banán
  • 2 nagy tojás
  • 4 ek. olvasztott kókuszzsír
  • 30 dkg mandulaliszt (annak hiányában kókuszliszt)
  • 2 ek. lenmag
  • 20 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mandula, kesu, mogyoró, pisztácia, stb.)
  • 20 dkg durvára vágott aszalt gyümölcs keverék (füge, sárgabarack, szilva, mazsola, datolya, ananász, stb.)
  • fél zacskó sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna
  • negyed tk. só
Ígykészül a gyümölcskenyér paleo változatban

Így készítsd el a gyümölcskenyér paleo változatát

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
  2. A tetszőleges formájú sütőtálat olajozd ki vékonyan.
  3. A gyümölcskenyér elkészítéséhez keverőtálban villával pépesítsd a banánokat. Add hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, majd turmixgéppel vagy fakanállal jó alaposan keverd össze.
  4. Keverd el a lisztben a sütőport vagy szódabikarbónát és a sót.
  5. A liszthez add hozzá a magokat és az aszalt gyümölcsöket, végül a banános keveréket.
  6. Simítsd a tésztát a kikent sütőformába, és told a forró sütőbe.
  7. Süsd 40 percig. Amikor szépen megpirult, végezz tűpróbát.
  8. Ha a gyümölcskenyér közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top