Kezdők karácsonya

Kényeztető mézes krémes – recept

Mennyeien finom, lágy és krémes. Készítsd el velünk ezt a különleges mézes krémes süteményt!

Mézes lapok, különlegesen lágy, tejszínes krémmel töltve. Jól hangzik? Akkor máris mutatjuk a legapróbb részletig, hogyan készül a mézes krémes. A sütemény elkészítése időigényes, de mindenképpen biztatunk, szánd rá az energiát, mert mindenképpen érdemes. A receptben írt hozzávalókat bögrében adjuk meg, így még egyszerűbb a hozzávalók kimérése. 1 bögre = 2,5 dl.

Hozzávalók a mézes krémes elkészítéséhez

A mézes tortalapokhoz

  • 3 bögre liszt
  • 1/4 bögre méz
  • 3/4 bögre porcukor
  • 3 nagy tojás
  • 2 ek vaj
  • 1 tk sütőpor

A tejszínes krémhez

  • 1 bögre tejszín
  • 2 bögre krémsajt (Mascarpone vagy Philadelphia)
  • 2 bögre porcukor

Így készítsd el a mézes krémest

A cukrot, a mézet és a vajat tűzálló edénybe, lassú tűzön kevergetve addig hevítsd, amíg a cukor teljesen felolvad. Mindenképpen fontos, hogy a keverék ne forrjon fel. Amikor a cukor feloldódott, vedd le az edényt a tűzről, tedd hideg vízbe, és várd meg, hogy legalább langyosra hűljön. Egyesével keverd hozzá a tojásokat, végül apránként a sütőporral elkevert lisztet.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A hozzávalókból készíts gyúrható tésztát. Lehetőség szerint kézzel ne érintsd meg, spatulával, fakanállal vagy robotgéppel gyúrd össze. Az elkészült tésztát vágd nyolcfelé.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A nyolc bucit lisztes nyújtódeszkán nagyon vékonyra nyújtsd ki, kerek tortaforma segítségével azonos méretűre tudod vágni. A mézes tésztalapokat egyesével süsd meg a 175 fokra előmelegített sütőben. A sütési idő mindössze 5-10 perc. Amint szépen pirosodnak, kiveheted a lapokat a sütőből, és jöhet a következő.

Fontos: a levágott tésztadarabokat se dobd ki, amikor a tortalapok megsültek, ezeket a levágott darabkákat is süsd meg. Darabold apróra, majd robotgépben, darálóban őröld finomra. A tésztamorzsával szórod majd meg a süteményt a legvégén.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A krémhez a receptben megadott hozzávalókat robotgép vagy habverő segítségével legalább 2-3 percig keverd krémes állagúra.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A krémet csak akkor töltsd a tortalapok közé, ha azok már teljesen kihűltek. Felhasználásig tedd hűtőszerkénybe a mézes krémes lágy tejszínes krémjét. A tortalapokra egyesével kend meg a krémet, de úgy oszd el, hogy a sütemény tetejére és oldalára is jusson belőle.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A félretett morzsával szórd meg egyenletesen a mézes krémest. Hogy jól átpuhuljon, a tálalás előtt dobozba téve legalább 1 napig hűtőszekrényben tárold. A mézes krémest kínálhatod önmagában, vagy gyümölcsökkel megrakva.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top