Tuti Tippek

Cuki mézeskalács figurák Star Wars-rajongóknak

Dübörög a mézeskalácsszezon, és mindenkinek szüksége lesz egy tuti receptre, aminek az összeállításával nincs sok gond. És amit aztán kedvünkre díszíthetünk mondjuk Strar Wars-os motívumokkal.

Már az aquincumi ásatások feltárása során is találtak mézeskalács sütésére alkalmas formákat, de az igazi fénykorát a 16–17. századtól élte a mézeskalácssütés szerte Európában, főleg a német nyelvterületeken. A recept sokféle verzióban létezik, de a mézeskalácstésztába ami biztosan kell: méz, liszt és tojás. Persze kell még bele olyan összetevő, amitől kicsit megemelkedik, például szódabikarbóna.

Mézeskalácsot kreatívan!

Két 10 éven aluli  gyermek kreativitását a következő adag mézeskalács elkészítésével tudjuk lekötni 1-2 órára. Íme a hozzávalók, amiket egyszerűen csak kézzel jól össze kell dolgozni. Az elkészült tésztát csomagoljuk fóliába, és mehet egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. mézeskalács-fűszerkeverék

Ha kisültek és kihűltek a mézeskalács figurák, jöhet a díszítés: ezerféle kész mézeskalács-dekoráló cukormázat lehet kapni, színes szórócukrokat, de készíthetünk magunk is írókát tojásfehérjéből és cukorból.

Mézeskalács Star Wars

Kezdő konyhatündéreknek és Star Wars-rajongóknak a mézeskalács alapfigurát, a Mézit ajánljuk, amit szinte bármelyik Star Wars-szereplővé szuperül át lehet alakítani.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Aki némi tervezés után már nagyon profi a mézeskalács építmények készítésében, bátran vágjon bele egy Ezeréves Sólyom vagy a Halálcsillag mézeskalácsos verziójának megalkotásába.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top