Tuti Tippek

Ennyire még sose rohanták meg a szállodákat a magyarok karácsonykor

Már nyáron elindultak a szállodai előfoglalások az ünnepekre, a szállodaszövetség nagyon erős karácsonyi szezonra számít.

Idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet – prognosztizálta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az idei előfoglalás jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait. Októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott néhány hétig a karácsonyi és szilveszteri időszak iránt, mint az őszi szünet iránt.

Vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság. A legtöbb vidéki szálloda ismét speciális csomagajánlatokkal készül az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.

Budapest egész decemberben rengeteg vendéget vár, a karácsonyi vásárok híre egyre több turistát vonz a fővárosba. A budapesti szállodák szintén magas foglaltságot jeleznek az ünnepi időszakban. Karácsony után, a két ünnep között is magas foglaltságot várnak a szállodák, szilveszterkor pedig a belföldiek mellett számos külföldi is Magyarországon köszönti az új esztendőt.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top