Tuti Tippek

Tündérmese egy napra: advent Bécsben

Ha karácsony előtt, az adventi időszakban szeretnénk egy igazán lazulós, mégis élményekkel és persze karácsonyi hangulattal teli napot, mindenképpen látogassunk el Bécsbe, ahol mesterfokon űzik az adventi hangulatkeltést. Vásárok, csilingelő kis vonat és illatos puncs.

Bécsben az adventi vásárnak nagy hagyománya van, s nem is kell ahhoz nagyon túlzásba esnünk, mikor azt mondjuk: az osztrák fővárosban szinte minden sarkon befordulva egy-egy adventi vásárba botlunk. Az adventi Bécs látványa pontosan azt a hangulatot idézi, amit nagyanyáink karácsonyi képeslapjairól ismerhetünk: diótörő bábok, karácsonyfadíszek, illatos puncs és sült gesztenye.

Bécsi adventi vásár

Mivel menjünk adventezni Bécsbe?

Mivel Bécs igazán elérhető távolságra van, érdemes autóval, busszal és persze vonattal is nekivágni az egynapos kirándulásnak.

  • Autóval nem vagyunk csoporthoz vagy vonatinduláshoz kötve, viszont számolnunk kell az autópályadíjakkal és a bécsi parkolással.
  • Csoportos buszutak százával indulnak szinte az összes magyar nagyvárosból, meglehetősen kedvező áron, 3500 Ft-tól kezdődően.
  • Aki a vonatot választja és fizet oda-vissza 43 eurót Budapesttől a kirándulójegyért, az összes bécsi városi tömegközlekedési eszközt szabadon használhatja a kezdési időponttól 2 napig. ez nagyon praktikus, hiszen így könnyedén mozoghatunk a különböző bécsi adventi vásárok helyszínei között.

Több, mint 20 adventi vásár Bécsben

  • Wiener Cristkindlmarkt a Rathausplatz-on: a leghíresebb és a legnagyobb adventi vásár az osztrák fővárosban, évente 3 millió látogató is megfordul itt az adventi időszakban. Végeláthatatlan pavilonrengeteg, csillogó díszek, illatos mézeskalácsok és a környező parkban tekergő Jézuska Expressz elnevezésű kisvonat, a legkisebbek örömére. Nyitás november 17-én, egészen december 26-ig látogatható.
  • Karácsonyi vásár az Am Hof téren: 1842 óta tartanak itt, Bécs belvárosában karácsonyi vásárt, és minden megtalálható itt, ami az ünnepekre kell: a díszektől az ajándékokig szinte minden kézműves termék. Nyitás november 17-én, egészen december 23-ig látogatható.
  • Karlsplatz-i adventi kézműves vásár: nagy élmény azoknak, akik kíváncsiak arra, hogyan készülnek az adventi, karácsonyi díszek, fafaragások, sütemények. Nyitva: november 17-december 23. között.
  • Altwiener Cristkindlmarkt: az egyik legrégebbi adventi vására Bécsnek. Már az 1700-as években rendeztek itt az óvárosban karácsonyi kirakodóvásárokat. A kézműves termékek mellett gazdag szórakoztató programkínálattal is várják ide az adventi turistákat. Koncertek, gyerekprogramok, kézműveskedés és bemutatók. Nyitva: november 17-december 23. között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top