Tuti Tippek

Az anyuka bizarr fóbiája megkeseríti a család karácsonyát

Családja kezdetben nem értette, hogy komoly problémáról van szó.

A 26 éves Sam Das problémája igencsak megnehezíti saját és családja életét, főleg az ünnepek alkalmával. A nő ugyanis bármennyire is szereti a karácsonyt például, erősen szorong a becsomagolt ajándékoktól, sőt konkrétan nem tud egy szobában tartózkodni velük, annyira zavarja a látványuk. 

„Szeretem az ünnepeket, imádom a közös ünneplést és vacsorát a családdal, de attól a pillanattól kezdve, hogy valaki gyönyörűen becsomagolt ajándékot ad nekem, lefagyok. Elönt a meleg, aztán a hideg, nem tudok beszélni, néha még remegek is.

Nem attól félek, hogy mi van a csomagban, hanem azzal az érzéssel nem tudok mit kezdeni, hogy engem bámul mindenki, míg kinyitom az ajándékot. Mindig is rossz hazudozó voltam, és rémült vagyok, ha nem tetszik az ajándék, mert nem fogok úgy tenni, mintha tetszene.”

Sam öt éve szenved ettől a problémától, ami 21. születésnapján kezdődött. A bulin ötven vendég volt, és Sam nem bírta elviselni, hogy ő van a figyelem középpontjában. Mindenki szeme rá szegeződött. Egy csomó ajándékot kapott, amit a többiek társaságában kellett kinyitnia, míg mindenki az ő reakcióját figyelte. A lány akkor azt érezte, nincs más választása, egyre rosszabbul lett. Bár őszintén örült némelyik ajándéknak, de egy-két dolognál nem tudta elrejteni nemtetszését, ez viszont nagyon frusztrálta. 

Sam azóta is hasonló pánikban szenved, ha ajándékbontogatásról van szó. Az elmúlt öt karácsony a lány szerint rémálom volt. Úgy érezte, hogy szorongása tönkretette számára az egész ünnepet, így végül úgy döntött, nincs több ajándéknyitogatás. Édesanyja kezdetben nem értette, hogy valóságos fóbiáról van szó, de most már az egész család elfogadja Sam problémáját, és megértik, hogy a lány egyedül nyitja ki az ajándékokat. 

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top