Tuti Tippek

Kevés megyének lesz jó eséllyel fehér a karácsonya

Bár óceáni, enyhe, nedves léghullámok érkeznek a hétvégére a térségbe, karácsonykor az ország északkeleti részén valószínűleg hó fog esni eső helyett.

Az ország jelentős részén nem túl jók a fehér karácsony esélyei, a szombaton kialakuló csapadék ugyanis a legtöbb helyen eső lesz. A jelenlegi számítások szerint csütörtök és vasárnap között többször is előfordulhat kisebb csapadék, mely keleten és északon havas eső, hó, később nyugaton eső formájában hullhat le. Karácsonyra nyugat felől enyhe légtömegek érkeznek, melegszik az idő. Az olvadást megelőzően a legnagyobb az esély a fehér tájra 24-én este az Északi-középhegységben és a keleti, északkeleti határ mentén valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint éjszakánként gyenge fagyokra lehet számítani. Nagyjából három megyében: Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben van ötven százalék feletti esély szenteste hótakaró kialakulására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top