Tuti Tippek

Nyugi, nem ciki az utolsó pillanatban megvenni a karácsonyi ajándékokat!

Mindig hosszasan gondolkozom, mérlegelek, ötletelek az ajándékokon, aztán az utolsó pillanatok egyikében nekivágok a bevásárlásnak.

Idén már többször nekifutottam, de a kigondolt dolgokat nem sikerült megvásárolnom. Szerettem volna egy-két színházjegyet venni, de azokra az előadásokra, amiket elterveztem, már hónapokkal előtte kellett volna jegyet váltani. Így aztán jött az újratervezés. Kicsit féltem, bevallom, hogy hatalmas tömegben kell majd utat törnöm, de szerencsére nem így volt, bár nem állítom, hogy egyedül voltam az üzletekben, mégsem volt elviselhetetlen tumultus.

Ráadásul az egyik üzletben egy annyira helyes eladólány jött oda teljesen magától segíteni nekem, hogy egészen elképedtem. Türelmes volt, kedves, elmondta, hogy három típus van abból, amit keresek, ő mindhármat ismeri, kipróbálta, és elmesélte a tapasztalatait. Mindez 5 perc alatt zajlott le, a pénztárnál is gyorsan sorra kerültem, szóval egészében véve nem is volt borzalmas az utolsó héten vásárolni.

A következő üzletben már többen voltak, de gyorsan sorra kerültem, a pénztáros mosolygott, kedves volt, zökkenőmentesen pipáltam a tételeket. Ma megint vásárolok egy kicsit, de most nem szorongva, hanem lelkesen indulok el, hiszen tegnap is ment minden, mint a karikacsapás. Arról nem is beszélve, hogy én nem tehetek arról, hogy munka után nem nagyon van időm és erőm még vásárolgatni, illetve nem szeretek ajándékot rendelni.

Tudom, hogy egy őslény vagyok, de szeretem kézbe venni, megnézni, alaposan átgondolni az ajándékot, és erre online nincs lehetőségem.

Sok ismerősöm utál bevásárlóközpontban vásárolni, nekem viszont nincs azzal sem bajom, sőt nagyon hálás vagyok azért, hogy nem a hideg utcán kell fagyoskodnom. Viszont nem megyek be hatalmas komplexumokba, van egy kedvencem, ami számomra átlátható, kellően közel van hozzánk, így oda igyekszem betérni.

A csomagolás még egy külön procedúra lesz, szeretem megadni a módját, és igyekszem mindig ízlésesen becsomagolt ajándékokkal meglepni a gyerekeket. Erre legtöbbször éjszaka van időm, igaz, idén annyira kevés embernek kell ajándékot csomagolnom, hogy nem fog hosszú órákon át tartani, viszont remélem, hogy szép lesz. Irigylem azokat, akik ezen már rég túl vannak, de én is célegyenesbe kerülök nemsokára, úgyhogy idén sem maradtam le semmiről.

És ti hogy álltok az ajándékvásárlással? Megvan már minden?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top