Tuti Tippek

Erről tudod felismerni a lejárt szavatosságú szaloncukrot

Az áruházak már hetek óta árulják a szaloncukrokat, de a vásárlóknak mélyebben kell érte a pénztárcájukba nyúlniuk. A speciálisan magyar édesség ízeinek toplistáján még mindig a zselés vezet, de nem árt résen lenni, nehogy tavalyi szaloncukrot vegyünk.

A vásárlók körében még mindig a legnépszerűbb szaloncukor a hagyományos zselés változat, ez egyébként az olcsóbb kategóriába tartozik a piacon. Az is elmondható, hogy évről évre egyre drágább a speciális magyar édesség, megfigyelhető tendencia az is, hogy a vásárlók zöme a magas kakaótartalmú csokoládékat részesíti előnyben.

A Nébih figyelmeztet: előfordulhat, hogy tavalyi, lejárt szavatosságú szaloncukrot is kitesznek a boltokban, és bár az élelmiszer-biztonsági ellenőrök is figyelik, mikor bukkan fel lejárt szavatosságú áru a kereskedelemben, nem árt a vásárlóknak is résen lenniük. Pleva György, a Nébih igazgatója szerint könnyen kiszúrható a nem friss édesség. Ha a szaloncukornak száradtabb az alja, és keményebb az egész, valamint, ha megszagoljuk a cukrot, és vegyszeres illatot érzünk az aromaanyagok bomlása miatt, akkor jó eséllyel lejárt a termék.

Címlap: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top