Tuti Tippek

A legjobb filmek, amelyek nélkül nincs karácsony

Szinte kötelező megnézni őket. Százszor láttuk már, mégis évről évre minden karácsonykor végigizguljuk, végignevetjük. Klasszikus karácsonyi filmek, amiket a téli szünetben a tévében vagy az interneten feltétlenül nézzünk meg.

A karácsonyban az is jó, hogy vannak olyan napok, mikor bejglit reggelizünk, és délig pizsamában ülhetünk a tévé előtt anélkül, hogy bárhová is rohannánk. Ezekre a napokra pedig nem kell több, mint némi sütimaradék és egy szuper karácsonyi film. A top 10 következik.

1. Reszkessetek, betörők!

Az egyes számú kedvenc, a megunhatatlan karácsonyi klasszikus mozi. Vannak, akik jobban várják, mint az ajándékokat szenteste, és vannak, akik direkt nem nézik meg év közben, karácsonyra tartogatva a Kevin-élményt. És persze mindenkinek van kedvenc jelenete.

2. Télapu

Minden gyerek álma, hogy az ő apukája legyen a Télapó. Ezt nagyjából sejtik is a kicsik, de ebben a filmben most valóságossá is válik. Van benne minden, ami ilyenkor kell: teljes őrület, káosz, egy nagy hasú Télapu és sok-sok hó.

3. Karácsonyi lidércnyomás

Egy igazi Tim Burton-ös karácsonyi film. Akik szeretnének egy kis lidérces rettegést karácsonyra is átmenteni halloweenból, azoknak muszáj megnézni. A többiek pedig kíváncsiságból üljenek a tévé elé, és örüljenek, hogy az igazi karácsony ennél biztosan jobban sikerült.

4. Igazából szerelem

Bármikor jöhet! De karácsonykor tutira, egyszerűen cuki az egész film, miközben megható. Szerethető figura az összes szereplő, akiknek története sok-sok külön szálon fut, mégis a végtelenben összeér. Ja, és vicces is!

5. A Grincs

A szereplők kicsit rondák, de viselkedésükben nyomokban magunkra ismerhetünk. A karácsonyt itt is ellopják, de azért annyira nem fura a sztori, mint ha Tim Burton írta volna. Aggodalomra semmi ok, a végén minden jóra fordul.

6. Holiday

Ugyanaz az imádnivaló kategória, mint az Igazából szerelem. Könnyű, romantikus, mégsem csöpögős-nyálas. Ráadásul telis-tele szép, kedves és szimpi színészekkel. Nem is tudom, kutya van benne? Nincs, de cuki kislányok vannak.

7. Karácsonyi vakáció

A Griswold család az Amerikai majd az Európai vakációt követően karácsonykor is nagyot alakít. Semmi nagy mondanivalóm, csak egyszerű, amerikai humor a legjavából. Pár csokilikőr is lecsúszhat közben.

8. Bunyó karácsonyig

Nem tudni, van-e még egy ország a régióban, ahol ennyire töretlen a Bud Spencer–Terence Hill-imádat. De nálunk van egy generáció, amelyik a filmjeiken nőtt fel, s most az ő gyerekeik sem menekülhetnek a pofonosztós filmek elől.

9. Hull a pelyhes

Igazi őrült karácsonyi sztori, sok-sok bonyodalommal és egy nagyon erős apukával. Schwarzenegger vicces szerepben is remekel, talán pont azért, mert annyira életszerűtlen. A legjobb, hogy mi csak ülünk a meleg szobában, és nézzük, hogy mások hogy küzdenek az elemekkel.

10. Kiskarácsony mindenáron

Danny Devito az amerikai rémálom megtestesítője: a karácsonyi díszkivilágítás megszállottja. A szomszédok persze szeretnék minden fényfestéses tervét megakadályozni. Bonyodalom, őrület és káosz karácsonykor, ahogyan egy amerikai filmhez illik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top