Tuti Tippek

3 Luca-napi varázslat, amit érdemes kipróbálnod

December 13. nemcsak nálunk Luca napja. Szent Luciának a keresztény világban mindenhol ezen a napon hódolnak. A három legérdekesebbnek tűnő varázslatot mutatjuk be.

Szent Lucia az 5. századi Szicíliában élt szűz leány volt, aki anyja gyógyulásáért imádkozott. Imái meghallgatásra találtak, ekkor állt Jézus szolgálatába, sőt a jegyesének vallotta magát. A lányt bálványimádás vétségéért előbb megégették, majd miután nem fogott rajta a tűz, elvágták a torkát, de csak azt követően halt meg, hogy imáját elmondta.

A mártírhalált halt szűz mellett a babona szerint Luca néven létezett egy ártó boszorka is. Ha kipróbálnád a Luca-napi varázslatokat, érdemes azokat a jó “boszorkához” kötni, nehogy aztán tényleg (meg)ártsanak.

1. Luca-napi varázslat: gyúljon fény

3 Luca napi varázslat, amit érdemes kipróbálnod

Leginkább a skandináv országokban népszerű ez a varázslat. A lányok fejükön gyertyakoszorút viselnek, amivel körbejárkálnak és az év legsötétebb napján a fényért, a megvilágosodásért énekelnek, imádkoznak. A Luca-napi varázslat tökéletesen működik, hiszen a nappalok december végétől egyre hosszabbak, így egyre több fényhez juthatunk. A szertartás a szellemi megvilágosodást is segíti. Arra azért mindenképpen érdemes nagyon odafigyelni, nehogy a varázslat közben a gyertyák meggyújtsák a hajadat.

2. Luca-napi varázslat: legyen több pénz

Ki ne szeretne még több pénzt? Luca napon kipróbálhatod a pénzvarázslatot is, amire bőven jut időd, ezen a napon ugyanis a nők nem dolgoznak. Idén ez biztosan megoldható, még a főnöktől sem kell elkérned magad, december 13. ugyanis vasárnapra esik. A varázslathoz dagassz és süss pogácsát. Néhány darabba rejts el egy-egy pénzérmét, és úgy tedd valamennyit a sütőbe. Aki megtalálja a pénzes pogit, arra rámosolyog a szerencse. Tilos megjelölni az érmés pogácsákat, mert azzal elveszik a varázslat. Óvatosan enni viszont lehet, mert ha a fogad beletörik valamelyikbe, a mosolyod biztosan nem lesz őszinte.

3. Luca-napi varázslat: ő lesz a szerelmed

 

Luca napján szerelmet varázsolni sem ördöngösség. Ehhez 12 papírra írj fel egy-egy keresztnevet. A papírokat hajtogasd össze, tedd kosárba és karácsony első napjáig mindennap húzz ki egyet. Tilos a papírt megnézni, húzás után dobd tűzbe, égesd el. Az utolsó papírra írt nevet olvasd el, hiszen így fogják hívni jövendőbelidet. Hogy mikor érkezik papírra írt nevű társ? Ezt egy másféle varázslaton, jóslaton kellene megérdeklődnöd.

Olvass még varázslatokról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top