Kezdők karácsonya

Hófehér karácsony – így készíts szódabikarbónából díszt!

Ha biztosra akarunk menni, és hófehér karácsony(fá)t szeretnénk, jobb, ha magunk intézzük a dolgot. A szódabikarbónából saját kezűleg készített díszek semmivel sem összehasonlíthatóan ragyogó ékességei a karácsonyfának.

Vannak, akik a saját készítésű díszeket részesítik előnyben: amellett, hogy sok pénzt spórolnak, az elkészítésük során az egész család jól szórakozhat, ráadásul a díszek pontosan a mi ízlésünket fogják tükrözni. Remélhetőleg olyan is lesz a végeredmény, amilyennek a szódabikarbóna-díszeket eredetileg megálmodtuk.

DIY karácsonykor is!

Persze nemcsak a karácsonyfadíszeket, hanem a lakásdekoráció többi alkotóelemét is elkészíthetjük az ünnepi időszakra, az ajtó- vagy ablakdíszeket, és nem csak szódabikarbónából. Hiszen szinte minden felhasználható alapanyagként a karácsonyi dekoráció otthoni elkészítésekor, amit a ház körül vagy a természetben találunk. A szódabikarbóna is egy ilyen hihetetlenül szuper alapanyag.

A szódabikarbóna nyugtat

Legalábbis szódabikarbóna-díszek készítése közben az idegrendszerünk garantáltan kisimul; olcsó alapanyagok, elronthatatlan technika és a végeredmény: gyönyörű karácsonyi díszek. Nem kell hozzá más, mint:

  • 2 bögre szódabikarbóna
  • 1 bögre kukoricakeményítő
  • 1 és ¼ bögre víz
  1. A vizet lassú tűzön elkezdjük melegíteni, s mikor már elég meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kukoricakeményítőt. Alaposan elkeverjük, és folyamatosan kevergetve lassan tovább melegítjük. Egészen addig, míg össze nem áll sűrű masszává. Ha ez kész, az edényből kivéve gyorsan lefóliázzuk, nehogy kiszáradjon, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, már lehet is vele dolgozni: kinyújtani, mint egy sima tésztát, és kiszúróformákkal megformázni. Nyomhatunk bele mintákat falevél vagy csipkeanyag segítségével, de bármi szóba jöhet, ami érdekes mintát eredményez.
  3. Szobahőmérsékleten hagyjuk kiszáradni, erre legalább 1 nap kell, ezután lehet festeni, ha mégsem a fehér szín mellett döntünk idén karácsonykor.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top