Tuti Tippek

Boldogabb leszel, ha minél előbb felteszed a karácsonyi dekorációkat

Azok, akik már novemberben ünnepi hangulatba kerülnek, kevésbé lesznek stresszesek. Elvileg...

Mikor van még túl korán a karácsonyi dekoráláshoz? Nos, ez elég szubjektív. Valaki már szeptemberben nekikezd, annyira imádja az ünnepet, de van olyan is, aki ráérősen, egy-két nappal karácsony előtt, esetleg aznap veszi elő a díszeket, vagy még akkor sem.

Egyes szakértők szerint aki előbb kezdi el a karácsonyi készülődést, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz. De miért van ez így? 

Steve McKeown pszichoanalitikus szerint a nosztalgia az oka mindennek. 

„A stressz és a szorongás világában az emberek olyan dolgokra szeretnek asszociálni, amik boldoggá teszik őket. A karácsonyi díszek pont ezt teszik a karácsonyhoz kötődő gyermekkori erős érzelmek és boldogság felidézésével.”

Amy Morin pszichoterapeuta azt mondja, a karácsony az az időszak, amikor az emberek jobban tudatában vannak a múltjukhoz és az elvesztett szeretteikhez való kötődésnek. 

„Az ünnepek emlékeztetnek arra, hogy egy általad nagyon szeretett ember még mindig életben van-e. Vagy talán ahogy a karácsonyfára nézel, felidéz benned valakit vagy valamit, például azt, hogy milyen volt az élet, amikor még hittél esetleg a Mikulásban, vagy csak kevesebb gonddal küzdő, ártatlan gyerek voltál.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top