Tuti Tippek

Ez lesz a karácsonyi szezon legszomorúbb reklámja

Elkészült a legszomorúbb karácsonyi reklám, amit valaha adtak a tévék. A síró elefánt megható történetével a vadvilág védelmére szólít fel a WWF.

Elkészült az eddig legmeghatóbb karácsonyi reklám, amely nem egy kiskutyáról vagy egy ajándékra váró kisgyermekről szól, hanem az életükért küzdő elefántokról.

Az érzelmileg túlfűtött reklám reakció az Egyesült Királyság kormányának azon megállapítására, hogy az állatok nem érző lények, illetve válasz Donald Trump amerikai elnöknek is, aki nemrég újra engedélyezte az elefántcsont behozatalát az Egyesült Államokba, bár pár napon belül visszavonta azt.

A reklámot a WWF készítette a Just Like Us kampány részeként.

A megható reklámban egy elefánt szemén keresztül láthatjuk, ahogy lemészárolják az egyik társát a vadorzók.

Természetesen a reklám főként csak számítógépes animációval ábrázolja a szavannán zajló eseményeket. A készítők remélik, hogy az üzenet elér az emberi szívekhez, és felhagynak a vadállatok és testrészeik illegális kereskedelmével.

Az orvvadászat nemcsak az elefántok jövőjét veszélyezteti, hanem feldúlja őket lelkileg. Érezhető közöttük a fenyegetettség, ami tartós maradhat. A nagy testű emlősök időről időre meggyászolják azokat a társaikat, amelyeket megöltek az orvvadászok

 – mondja a WWF. Hozzátéve, hogy az orvvadászok egyre több újszülött elefántot ölnek meg, mert nagy kereslet van a feketepiacon a fiatal állatok testrészei iránt.

A WWF a honlapján arra figyelmeztet, hogy az orvvadászat és a csempészet egyre kifinomultabb formát ölt, ami veszélyezteti az elmúlt évtizedek sikeres állatvédelmi programjainak eddigi eredményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top