Tuti Tippek

Mit árul el rólad az ajándékod?

A közhiedelem úgy tartja, hogy aki ajándékot ad, az nemes, önzetlen lélek. Valójában az, hogy mit adunk ajándékba, nagyon is sok mindent elárul rólunk.

Azt gondolom, hogy bármennyire is szeretnénk hinni a reklámok negédes jeleneteinek, a boldog arcoknak, a karácsony a legtöbb ember számára rengeteg kötelezettséggel is jár. Tegye fel a kezét, aki még soha nem sóhajtott fel, hogy “Jaj, még karácsonyi ajándékot kell vennem Joli néninek, és fogalmam sincs, hogy mit adjak neki!”. És fejvesztve rohangálunk egyik boltból a másikba, keresünk, kutatunk, majd végül veszünk valamit, ami vagy tetszik Joli néninek, vagy nem.

És tegye fel a kezét, aki még soha életében nem kapott szörnyen ronda és haszontalan ajándékot! És ugye ilyenkor is jó pofát kell vágni a dologhoz, nehogy megbántsuk az ajándékozót. Meg persze az se mindegy, hogy mennyire személyes, értékes dolgot ajándékozunk. Például kezdődő párkapcsolat esetében különösen nehéz lehet jól választani. Mert mi van akkor, ha én valami értékes, személyre szabott ajándékot kapok, cserébe pedig valami személytelen vacakot vettem. Irtó kínos tud lenni. Tulajdonképpen egyáltalán nem könnyű dolog jót és jól ajándékozni.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top