Tuti Tippek

Készítsd magad: személyre szóló ajándékok karácsonyra

Készíts magad csodás ajándékot barátaidnak, szüleidnek. Lepd meg szeretteidet személyre szóló pohárral, bögrével karácsonyra, melynek elkészítéséhez mindössze néhány percre és egy pici fantáziára lesz szükséged.

Gondoltad volna, hogy a legegyszerűbb és legunalmasabb bögréből, pohárból némi fantáziával csodás karácsonyi ajándékot készíthetsz szeretteidnek? Mutatjuk a részleteket.

Készítsd magad: csodás karácsonyi ajándékok kellékei

  • bögrék, poharak
  • olajbázisú fehér, ezüst, arany lakkfilc
  • öntapadó papír vagy kevés gyurma

Kreatív vagy hobbiboltokban egyszerűen beszerezheted az olajbázisú filctollakat, bögrét, poharat bármelyik szupermarketben olcsón vásárolhatsz.

Készítsd magad: személyre szóló bögre karácsonyra

Készítsd magad: személyre szóló ajándékok karácsonyra

A bögrét alaposan mosd el, tiszta konyharuhával töröld szárazra. A gyurmából vagy az öntapadós papírból készíts csillagformákat, majd ragaszd a bögrére körbe. A filcekkel pöttyözd be a bögre szabadon maradt felületét vagy feliratozd személyre szóló üzenettel. A bögre fülét is csíkozhatod, pöttyözheted vagy hagyhatod simán. Várj néhány percet, amíg a filc tökéletesen megszárad, végül távolítsd el a sablonokat. Máris kész vagy a saját magad készítette karácsonyi ajándékkal. A bögrét celofánba csomagolt édességgel meg is töltheted.

Készítsd magad: személyre szóló karácsonyi ajándék pohár

Készítsd magad: személyre szóló ajándékok karácsonyra

A poharat is alaposan mosogasd és törölgesd el első lépésként. Ezt követően tetszőlegesen rajzolt csíkokkal, pöttyökkel, fenyőmotívumokkal, feliratokkal díszítheted a saját készítésű karácsonyi ajándékot. Miután elkészültél, hagyd megszáradni a díszítést a poháron.

NLCafé-tipp: az olajbázisú vékony lakkfilc előnye, hogy tartós, nem kopik le, bármilyen felületen szépen csillog, nem beszélve az egyszerű használatról.

További saját készítésű karácsonyi ajándékötletek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top