Tuti Tippek

Egészséges Mikulásokat az ablakba! – egy dietetikus édesanya tanácsai

Hamarosan itt a Mikulás, már vele van tele szinte minden bolt és gondolat. Mind a szülőé, mind a gyerekeké. Ez az időszak különösen nagy fejtörést okoz, hiszen mit is csomagoljon a kis csizmákba a Mikulás.

Mikulás bácsinak nincs könnyű dolga, hiába a jógyerek-rosszgyerek lista. Milyen könnyű is lenne, ha a rosszak megkapnák a szenet, a jók meg a havat mondjuk? De nem így van, minden jó gyerek ajándékot kap, ki kisebbet, ki nagyobbat. Jár a iskolában, óvodában, jár a nagymamánál, nagypapánál és persze otthon is. Jár egészséges és jár beteg gyereknél, jár allergiásnál és rossz evőnél. Jár sokat mocorgónál és jár gép előtt ülősnél. Jár szegénynél, jár gazdagnál.

Megpróbálok most segíteni Mikulásnak, hogy mi is kerüljön az ablakba a tiszta kis csizmákba. Mert azt ugye senki nem felejti el, hogy csak tiszta csizmába kerül valami? Míg a gyerekek apával a csizmáikat pucolják, figyeljetek, anyukák, hogyan segítek a drága Mikulás bácsinak.

A folytatásért kattints a Diéta óvoda caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top