Tuti Tippek

5+1 karácsonyi illat

Amikor még nem áll a karácsonyfa, még nem illatozik a mézes süti és a bejgli, akkor is olyan jó lenne, ha karácsonyi illat lengne a lakásban. Olyan esti hidegben kucorgós, összebújós illatok, amik nélkül nem is igazi a karácsony. Hogyan varázsold az illatokat a lakásba?

Készítsd el a karácsonyi dekorációkat, és cseppents rájuk néhány csepp illóolajat. Az illatok vezetik majd a vendégeid tekintetét is, és nem marad észrevétlen az általad készített ünnepi dekoráció!

Nézzük, mik a karácsony és a téli fagyos időben jóleső illatok:

Citrusfélék

A narancs, a mandarin, a citrom és a grépfrút mind jellegzetes és erős illattal lengik be a szobát. Ha ezeket a gyümölcsöket használod a dekorációban, akkor garantáltan kellemes érzésekkel tölti el a lakásba belépőket.

51 karácsonyi illat
51 karácsonyi illat

Gyömbér

A gyömbért manapság legtöbben fűszerként ismerik, pedig az illata – és az illóolaja – fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású.

Az aromillo szakértője szerint a gyömbérolaj melenget, ezért a lábfázósok bátran használhatják  – magában is, de naranccsal keverve még kellemesebb – a dekoráció és a lakás illatosítására. 1-2 csepp bőven elegendő belőle, tehát nagyon kiadós az ebből készült keverék. Ha pedig egyedi illóolaj keverékkel szeretnéd feldobni a karácsonyi készülődést, akkor itt kérheted.

A gyömbért magát dekorációba nem  nagyon használják, mert se frissen, se szárítva nem tartozik a legdekoratívabb dolgok közé. Amikor veszít a nedvességtartalmából, akkor ráncos és puha lesz, ezért inkább süteményt, teát vagy befőttes üvegbe zárt illatosítót készíthetsz belőle.

51 karácsonyi illat
51 karácsonyi illat

Szegfűszeg

A másik fűszer, ami nélkül a karácsony nem is létezik. A dekorációban és illatokban legkevésbé járatos háziasszony is tudja, hogy a narancsba ilyenkor szegfűszeget szurkálunk. Ez az alap, ugye? Szép is, illatos is, és könnyű elkészíteni. Persze ezt is lehet cifrázni.

És ha az illatokat is fel akarod turbózni, akkor érdemes itt is az illóolajokat hívni segítségül. Pár csepp a kész díszekre, és máris karácsonyi a hangulat.

Ráadásul ha nem csak egy snassz szegfűszegolajat használsz, hanem egyből egy kreatívan, személyesen neked összeállított illatot, akkor igazán egyedivé teheted az otthonod hangulatát.

51 karácsonyi illat
A többi karácsonyi illatért látogasd meg a roomly box blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top