Tuti Tippek

Last minute ajándéktipp: karácsonyi szobaparfüm

A karácsonynak megvannak a jellegzetes illatai. Narancs, szegfűszeg, fahéj. A narancsba szurkált szegfűszeget is nagyon szeretem, de most kutyultam valami izgalmasabbat.

Nagy divatja van egy ideje a szobaparfümöknek, kocsiparfümöknek. Sajnos nem vagyok nagy barátjuk, rendszeres használatukról nem olvastam túl sok jót. De megmondom őszintén, ezeket a legegyszerűbb házilag is előállítani, úgyhogy azoknak sem kell bánkódniuk, akik nem szeretnének lemondani róluk.

Sokáig egyáltalán nem használtam ilyesmit, de egyszer valaki kért egy receptet, és azóta viszont rendszeresen készítem őket, mindig kedvemre való illóolajokkal. Így jött most ez a karácsonyi verzió is, amelyet egyrészt mi is használhatunk otthon, másrészt ajándéknak is jó ötlet.

Ajándékcsomagba vele!

Ha szintén öt perc alatt készítünk egy ilyen levendulás testradírt, már tulajdonképpen egy ajándékcsomagot is összerakhatunk. Ha mellédobunk egy nyugtató hatású fürdőgolyót, akkor meg aztán kényeztetés ajándékcsomag a köbön.

Na de sok a duma, lássuk a receptet:

Last minute ajándéktipp: karácsonyi szobaparfümHozzávalók:

– gyógyszertári alkohol vagy vodka
– narancsillóolaj
– fahéjillóolaj
– szegfűszeg-illóolaj
– víz
– pumpás üveg

Egy 50 milliliteres pumpás üveg aljára öntsünk kétujjnyi alkoholt. Cseppentsünk bele 46 csepp narancsillóolajat, két csepp fahéjat és két csepp szegfűszeget.

A két fűszeres illatból nem kell ennél több, mert nagyon erősek, éppen csak meg kell kicsit bolondítanunk a narancsot. Amikor ezt a receptet teszteltem épp a nagy karácsonyi hajtásban, nagyon zűrös napom volt. Gyorsan bekutyultam, befújtam a szobába, és szaladtam otthonról elintézni még valamit. Amikor visszaértem a lakásba, annyira finom illat fogadott, hogy a komolyan rögtön mosolyra húzódott a szám.

Plusz egy tipp: Parfümöt sem túl nehéz csinálni, itt találhatsz egy jó kis klasszikus illatot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top