Tuti Tippek

Téli meditációs harmónia az érzékszerveknek

A meditációt megkönnyítheted magadnak, ha nemcsak a szellemedet és a lelkedet tréningezed, de mind az öt érzékszervedet elkényezteted a befelé figyelés közben!

Hallás: Nem mindegy, milyen a zene!
Rengetegféle meditációs zene közül választhatunk, de melyik a legjobb? Akár CD-t veszel, akár mp3-ban kapod a valakitől a zenét, a legfontosabb, hogy először hallgasd végig, teljesen tudatosan, csak a zenére figyelve. Ha nem kezdesz el unatkozni a zene közben, és nem is idegesít fel a monotóniája, jól választottál! A tenger zúgása általában mindenkinek bejön, míg a gitár vagy a zongorazene sokakat zavarhat az ellazulásban!

Szaglás: Illóolaj vagy füstölő?

Az a tapasztalat, hogy a kezdő meditálókat gyakran zavarja a füstölők túl erős illata, ezért jobb, ha inkább illóolajat használunk. 3 csepp levendula-, rózsa- vagy kamillaolaj ideális választás. Vigyázat, ne essünk abba a hibába, hogy ennél jóval töményebb illatot állítunk elő, és most bizony keverni sem jó ötlet az olajokat!

Téli meditációs harmónia – kényeztesd mind az 5 érzékszerved

Tapintás: Egy puha takaró
Még ha egy fűtött szobában is meditálunk, célszerű egy puha tapintású, kellemes, kényelmes takarót magunkra teríteni. Ez megakadályozza, hogy fázni kezdjünk a meditáció alatt, a kellemes „meleg fészek”-érzés pedig segít ellazulni!

Látás: A kék fény segíti az ellazulást!
A puha takaróra már csak azért is szükségünk lehet, mert az ellazulást a kékes-lilás fények segítik a leginkább. Ezek azonban csökkentik a hőérzetet. Aki rendszeresen meditál, jól teszi, ha beszerez egy kék burájú lámpát vagy egy kék égőt a kislámpájába!

Ízlelés: Nem mindegy, mit ettünk relaxáció előtt!

Célszerű fogat mosni a kedvenc fogkrémünkkel, vagy pár percig a kedvenc rágónkat rágni a meditáció előtt. A tiszta, kellemes ízérzet ugyanis gondoskodik róla, hogy bátran ellazulhassunk, míg ha az ebédre fogyasztott, zsíros, fűszeres marhapörkölt íze „kel életre” a szánkban, támadhat egy-két nem meditatív gondolatunk is…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top