Tuti Tippek

Angyalok erdeje

500 karácsonyfa – 500 nemes cél. Idén bárki örökbe fogadhat egy fát az Angyalok Erdejéből, hogy így népszerűsítsen egy alapítványt, kórházat vagy éppen iskolát.

 
 

Angyalok erdejeA rendezvény keretében vállalkozások „fogadhatnak örökbe” karácsonyfákat, hogy így népszerűsítsenek, támogassanak egy-egy alapítványt, jótékony szervezetet, közösséget, kórházat, templomot, iskolát, személyt vagy családot. Az ide látogatók ingyenes kulturális eseményeken, koncerteken vehetnek részt, és „jótékonysági verseny” keretében sms-ben szavazhatnak a számukra legvonzóbb ügyekre.

 

Hogyan és kinek lehet karácsonyfája?
A budapesti Felvonulási téren felállított 500 karácsonyfát és a hozzátartozó prezentációs helyet Magyarországon működő vállalkozások vásárolhatják meg és díszíthetik fel, azzal a feltétellel, hogy pártfogásukba kell venniük egy rászoruló ügyet, amely így a figyelem középpontjába kerül.

A jótékonysági verseny:

A látogatók az általuk kiválasztott társadalmi szervezetet és célt három módon támogathatják:

a. A rendezvény minden bejáratánál vásárolható a szervező alkalmazottaitól tetszőleges számú ún. „Angyalkártya”, amelynek ára 200 Ft. Az ár adomány, amely a támogatható szervezeteket illeti meg. A megvásárolt Angyalkártyát a látogatók a valamennyi támogatható szervezet karácsonyfája mellett elhelyezett gyűjtőurnákba dobhatják be, mellyel kifejezik, hogy az Angyalkártya megvásárlásával a szervezőnek átadott 200 Ft adományt mely társadalmi szervezet és ezáltal mely cél számára kívánják juttatni. A gyűjtőurnák a rendezvény befejezését követő napon  közjegyző jelenlétében kerülnek felnyitásra és a szervező szintén közjegyző jelenlétében megszámlálja a gyűjtőurnákban található Angyalkártyákat, és ennek alapulvételével minden Angyalkártya után a kártya által megtestesített 200 Ft adományt a rendezvény befejezését követő 30 napon belül kifizeti a támogatott szervezetnek.
  
A szervező kötelezettséget vállal arra, hogy az átvett adományokat a pénzkezelésre vonatkozó szabályok szerint kezeli, tartja nyilván és fizeti ki, illetve az átvett pénzeszközök biztonságos őrzéséről gondoskodik. Az urnák elhelyezése, hitelesítése, lezárása, felbontása, valamint a bedobott Aranytallérok megszámlálása közjegyző jelenlétében történik.

Angyalok erdejeb. A szervező 5 000 000 Ft adományt ajánl fel a rendezvény látogatói által legnagyobb mértékben támogatott szervezetnek és célnak. A szervező a rendezvény területén elhelyezett tájékoztatókon és egyéb módokon is felhívja a látogatókat arra, hogy – Angyalkártya vásárlása nélkül is – (nem emelt díjas ) sms küldésével szavazzanak arra a támogatható szervezetre és a szervezet által megtestesített célra, amelyet az 5 000 000 Ft adomány elnyerésére leginkább érdemesnek tartanak. 

A szervező a támogatói szavazás eredményét a rendezvény záróünnepségén hirdeti ki és adja át az adomány kifizetésére vonatkozó kötelezettségvállaló nyilatkozatát, amely kötelezően tartalmazza azt is, hogy az 5 000 000 Ft összegű támogatást 30 napon belül köteles kifizetni a jogosult társadalmi szervezetnek.

c. Az elküldött sms üzenetre a támogatását kifejező látogató szintén sms formájában választ kap, amely tartalmazza a támogatott társadalmi szervezet és cél bankszámlaszámát, amelyre további, a jogszabályok szerint is adománynak minősülő támogatás fizethető be. A támogatható társadalmi szervezetek adomány fogadására szolgáló bankszámlaszámát a szervező a hivatalos honlapján is közzéteszi, amely bankszámlaszámokra adomány bárki által küldhető.    

Természetesen nem csupán cégek számára adott a lehetőség, hogy patrónusként felkaroljanak egy célt, hiszen már eddig is olyan közszereplők álltak a kezdeményezés mellé, mint a fővédnök Schmittné Makray Katalin vagy Zséda (a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítése), Rubint Réka (a túlsúlyos gyermekek megsegítése), Csepregi Éva (Fényszóró Kulturális Alapítvány a szellemi fogyatékosokért), Tóth Gabi (a vörös iszap károsultjainak megsegítése), a No Comment vagy SP (a vörös iszap károsultjainak megsegítése).

Angyalok erdeje

November 26-ig még bárki szert tehet egy gyönyörű karácsonyfára, hogy az idei karácsony valóban a szeretetről és az összefogásról szóljon!

Zséda karácsonyi koncertet ad az Angyalok Erdejében
Alkalmasabb környezetet álmodni sem lehetne Zsédenyi Adrienn karácsonyi koncertjéhez, mint azt a karácsonyfaerdőt, amely a Felvonulási téren várja egy hónapon keresztül a látogatókat.

Zséda december 26-án egy ingyenes karácsonyi koncerttel örvendezteti meg a rajongóit, amellyel nemcsak zenei élményt nyújt, de a jótékonyság fontosságára is felhívja a figyelmet.

„A koncerten nagy zenekarral állok majd színpadra, és az alkalomhoz illően, immár hagyományosan a karácsonyi, Ünnep című albumom dalaiból énekelek. De biztosan elhangzik majd az Ajtók mögött című számom is, hiszen az egész rendezvénysorozat folyamán a bántalmazottak, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítését tartom fő célomnak. Mindig is fontos volt számomra a társadalmi szerepvállalás, hiszen úgy érzem, ezáltal visszaadhatok valamit a közönségnek abból a sok szeretetből és támogatásból, amelynek köszönhetően ismertté válhattam.”

Angyalok erdeje

Csepregi Éva jótékonyságra buzdítja a Neoton rajongókat
A legtöbben Csepregi Évát a Neoton Família énekesnőjeként tartják számon, ám azt kevesebben tudják, hogy egy, a szellemi fogyatékkal élő gyermekekért létrejött alapítvány elnökeként is tevékenykedik. Erről az oldaláról az Angyalok Erdejében is megismerheti a közönség.

„Ez a kezdeményezés egy nagyon komoly demonstráció arra nézve, hogy ilyen nehéz gazdasági helyzetben is jelentős összefogással milyen nagyszabású jótékonysági rendezvényt lehet létrehozni. Az Angyalok Erdeje legnagyobb ereje abban áll, hogy óriási megmutatkozási lehetőséget biztosít kisebb alapítványok, egyesületek számára is a civil társadalom felé.”

A faállítás mellett az énekesnő a rendezvényen való fellépéssel is szeretné a látogatók figyelmét ráirányítani az ügyük jelentősségére!

 

Angyalok erdejeTóth Gabi karácsonyfát fogadott örökbe
Az Angyalok Erdeje elnevezésű jótékonysági és kulturális kezdeményezés több közismert sztárt, köztük Tóth Gabit is a támogatói között tudhat. A fiatal énekesnő a vörös iszap károsultjainak megsegítéséért díszíti fel az „örökbe fogadott” karácsonyfát.

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvénysorozat keretében hívják fel az emberek figyelmét a jótékony célok támogatására. Úgy gondolom, az utóbbi időben Magyarország legnagyobb katasztrófáját a vörös iszap okozta károk jelentik, éppen ezért kérek mindenkit, hogy segítsenek a bajbajutottakon. Ez a tragédia a szülővárosom közelében történt, több ismerősöm is él arrafelé, így személyesen is érintett vagyok.”

 

 

A rendezvényről, a résztvevő cégekről, a támogatott karitatív ügyekről, a karácsonyfák állításával, valamint a programokkal, és egyéb technikai részletekkel kapcsolatos információkról bővebben itt olvashatsz: www.angyalokerdeje.hu.

 

Angyalok erdeje

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top