Tuti Tippek

Árvai Magdolna: Élek, jól vagyok

Porlepte hely a polcon, rég hiányzik onnan valami. Egy könyv, mely segít - már otthon - felismerni a rákos betegségek elsõ tüneteit, és útmutatást ad, hová forduljon, mit tegyen a beteg, hogy megelõzze, legyõzze a betegségeket.





Árvai Magdolna „Élek, jól vagyok” című könyve hatalmas űrt tölt be a hazai könyvpiacon, mert a könyvre minden családnak nagy szüksége van. Hiszen sajnos szinte nincs olyan ember hazánkban, akinek ne lenne ismerősei között vagy családi körében valaki, akinél megállapították a daganatos betegséget.

A könyvet úgy írta meg a szerző, hogy az még a regényekhez szokott szemet is magával ragadja, lényegretörő, érthető, nem terjengős, szakszerű, de nem okoskodó. A benne szereplő valós esetek és megszólalók pedig új erőt adnak ahhoz, hogy még azok is felvegyék a harcot a betegséggel, akik úgy érzik, nincs már erejük küzdeni a rák ellen.

A könyv olyan kényes kérdésekre is választ ad, melyeket eddig csak önmagunkban boncolgattunk, vagy könnyek közt, a takaró alatt mertük feltenni a hozzánk legközelebb állónak. A műben megszólaló Merza Péter pszichológus rámutat arra a tényre, hogy sajnos a szégyenérzet miatt a nemi szerveken, az emlőkön, valamint a végbél tájékán kialakuló elváltozásokkal mennek legkésőbb a betegek az orvoshoz. Ezért lényeges, hogy a szerző részletesen tárgyalja a szemérmességet érintő kétségeket is.

Természetesen a leggyakrabban felmerülő kérdések sem maradnak megválaszolatlanul. Amellett, hogy bemutatja a daganatos megbetegedések fajtáinak első tüneteit, az olvasók pontos útmutatást kapnak az országban fellelhető összes olyan kórházról, egyesületről, alapítványról és lelki támaszt nyújtó szervezetről, ahová a beteg fordulhat. Emellett a – használható és biztonságos – alternatív gyógymódokat is bemutatja, és tájékoztatást nyújt a kezelések költségéről. Még az olyan „apróságokban” is segítséget ad, hogy megfejtsük az orvosi leleteken szereplő, és ismeretlenségük miatt félelmet keltő latin szavak értelmét.


Szenzációs felfedezés


A könyvbemutatón résztvevő és megszólaló Für Anikó rámutatott arra, hogy nem csak a napjainkban olyannyira megszokott vérfolyammal, horrorral és mások besározásával lehet szenzációt kelteni. Az igazán figyelemfelkeltő dolgok azok, melyek az ember legszűkebb környezetében történnek, és mindennapi életünkre vannak közvetlen hatással. Hiszen van-e fontosabb szeretteink és saját magunk egészségénél, életénél? Ezért fontos felfigyelnünk erre a „pozitív szenzációra”, mert ezzel a könyvvel egy iránytűt kaptunk ahhoz, hogy megelőzzük, korán felismerjük, vagy legyőzzük az egyik leggyakoribb betegséget, a rákot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top