Programok

6 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

Karácsonykor az asztalt is ünnepivé varázsoljuk. Ugyanakkor nem szükséges méregdrága teríték ahhoz, hogy különleges hangulatot alakíthass ki. Az olyan apróságokkal, mint amilyen a szalvéta hajtogatása, máris egyedivé teheted a karácsonyi ebéd vagy vacsora hangulatát. Nem bonyolult, így mindenképpen érdemes az időt rászánni. Ehhez mutatunk most 6 bámulatos ötletet. Bármelyiket egyszerűen megvalósíthatod.

Csodaszép szalvétahajtogatási ötleteinkkel könnyedén ünnepivé varázsolhatod a karácsonyi asztalt. Bármelyiket is válaszd is, fontos, hogy a szalvéták színe illeszkedjen a terítőhöz és a tányérokhoz is. Piros terítőkhöz inkább fehér, zöld vagy aranyszínű szalvétákat érdemes választani, míg a fehér vagy pasztell színek mellett az élénkebb szalvéták érvényesülnek.

1. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra  masnival átkötve

Fölösleges túlbonyolítani a szalvétákat. Csodásan mutatnak úgy is, ha a félbehajtott szalvétát két oldalról háromszög formába visszahajtogatod, és arany vagy ezüst színű szalaggal, zsinórral átkötöd.

8 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

2. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra  gyűrűvel átfogva

Nagyon mutatósak a szalvétagyűrűk, melyet adventi vásárokon vagy lakberendezési üzletekben egészen biztosan beszerezhetsz ilyet. Egyszerűen áthúzod, és szalvétáid máris az asztalod díszei lesznek.

8 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

3. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra  evőeszközökkel átkötve

Ezzel a karácsonyi szalvétahajtogatási ötlettel is egészen biztosan könnyedén boldogulsz. Csupán hajtsd félbe a szalvétát, helyezd el szépen az evőeszközöket, és kösd át a terítő színével megegyező zsinórral.

8 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

4. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra  fenyőmintával

Ez a saját magad készítette karácsonyi ötlet a szalvétatechnika újabb gyöngyszeme. Kör alakú süteménypapírból és választott színű krepp papírból hajtogathatod. A kreppet vágd pontosan ugyanakkorára, mint a süteménypapír. Középen hajtsd félbe, azt követően pedig mint a legyezőt, hajtogasd a széleket egyik oldalról a másikra.

8 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

5. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra  föltekerve

A félbehajtott karácsonyi szalvétákat csavard föl, majd tetszőlegesen kösd át szalaggal, vagy rögzítsd gumira felfűzött gyöngyökkel.

8 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

6. szalvétahajtogatási tipp karácsonyra – poharakba állítva

Egy újabb ötlet, amelyet lehetetlenség elrontani. A háromszögre hajtogatott szalvétákat egyszerűen állítsd a talpas poharakba. Az eredmény pedig csodaszép karácsonyi asztal.

7 bámulatos ötlet, hogyan hajtogasd a karácsonyi szalvétát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top