Programok

Legyen ünnep a karácsony! – 5 adventi koncert a héten

Szebbnél szebb ünnepi koncertek várnak ránk szerte az országban a héten. Programajánlónkban két fővárosi és három vidéki koncertet ajánlunk.

Karácsonyi ünnepi hangverseny a pécsi bazilikában

A karácsony évszázadok óta meghatározó témája a zeneirodalomnak: komponisták egész sora írt alkalmi zenét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepére. A pécsi bazilikában megrendezésre kerülő ünnepi koncert műsora is ezt támasztja alá, amelyben 18. és 20. századi szerzemények is helyet kaptak. – Bővebb információkért kattints ide!

Soha nem volt még…

2016. december 22-én a Magyar Rádió Gyermekkórusa Hegedűs Endre közreműködésével ad egyedülálló karácsonyi koncertet. Az 1955-ben alakult Magyar Rádió Gyermekkórus repertoárja a gregorián zenétől a reneszánsz vokális polifónián át a kortárs zeneművekig terjed. Bartók és Kodály kórusműveinek rendszeres előadása mellett nagy figyelmet fordítanak a mai szerzők műveinek bemutatására. – Bővebb információkért kattints ide!

Legyen ünnep a karácsony! - 5 adventi koncert a héten

A fény ünnepe

December 20-a minden évben az a nap, amikor a leghosszabb az éjszaka, a legnagyobb a külső világban a sötétség – ekkor a legnagyobb a fényesség a belső világban. A természet átfordul téli, látszólag halott időszakába, de az ember ekkor tudja véghezvinni a legnagyobb belső munkáit. Nem véletlen, hogy minden ősi nép emlékezetében él a napforduló ünnepe, a fény ünnepe. Ünnepelj ezen az estén Jeszenszky Istvánnal! – Bővebb információkért kattints az esemény Facebook-oldalára

Legyen ünnep a karácsony! - 5 adventi koncert a héten

Kamarás Iván – Strangers in the night – Sinatra és kortársai

Zenei időutazás, egy varázslatos éjszaka Kamarás Ivánnal és Nagy Ádámmal, tisztelegve Frank Sinatra és kortársai munkássága előtt. A 30-as, 40-es 50-es évek ikonikus zenei világa, különleges akusztikus hangzással, ahol a dalok eredeti szépségükben csendülnek fel, különleges formában. – Bővebb információkért kattints ide!

Finnugor karácsony Veszprémben

A Veszprém Város Ének- és Zenekara által alapított hagyomány három és fél évtizede töretlen szeretetnek és népszerűségnek örvend. A karácsonyi ünnepkör muzsikája kimeríthetetlen kincseszsák, amelyből minden évben új színekre hangokra, hangulatokra találunk. Idén – tekintettel arra, hogy Veszprém elnyerte a Finnugor Kulturális Főváros címet – finnugor karácsonyt tartanak új, izgalmas dallamokkal és az elmaradhatatlan klasszikusokkal. Ismét két este hallhatják Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar közös hangversenyét a Hangvilla hangversenytermében. – Bővebb információkért kattints ide!

Legyen ünnep a karácsony! - 5 adventi koncert a héten

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top