nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Programok
Túlélők viadala – 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Túlélők viadala – 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Akiket elkerült gyerekkorukban a társasjáték, azokat felnőttként is beszippanthatja a csoda! Választhatunk stratégiait, nyomozósat, elmekoptatót, vicceset. Társasjátékok karácsonyra felnőtteknek.
NLCafé
f Ajánlom

Korokon át

12–99 éveseknek, 2–4 játékos

Kezdetben csak egy kis törzsed van, és az akarat, hogy hatalmas civilizációt építs. Terjeszkedj, építs farmokat és bányákat, hogy megszerezd a városaid felépítéséhez szükséges nyersanyagokat. Ezzel megteremtheted a technológiai fejlődés, a jobb kormányzat és a hihetetlen csodák alapjait. Válassz bölcs vezetőket, akiknek öröksége a nagyság felé tereli néped. Erősítsd hadseregedet, hogy megvédd határaidat és új területeket foglalhass el. És formáld a történelmet politikai képességeiddel saját kedvedre. Igazítsd stratégiádat a játék által kínált lehetőségekhez. Ellenfeleid a háború és a politika területén próbálnak majd föléd kerekedni. Védekezni azonban szabad! De ami igazán fontos, hogy az élet apró örömeit is tartsd szem előtt, hiszen a győztes a legmagasabb kultúrával rendelkező civilizáció lesz. 

Star Wars társasjáték

7 éves kortól, 2–5 játékos

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Az erő legyen veletek! Aki még mindig rajong a filmeposzért, játszhat is! Méghozzá megtapasztalhatja a Star Wars-univerzum izgalmas kalandjait a Carcassonne lenyűgöző világában! Izgalmas küzdelem vár a játékosokra az uralomért egy távoli galaxisban. Győzzetek a meghatározó csatákban, és csapataikat tegyétek a legelőnyösebb helyre, ez az út a győzelemhez.

Scrabble – utazó változat

10 éves kortól, 2 játékos

Van egy jó játék, de nagy a doboza? Karácsonykor utazunk a sógorékhoz, és este jó lenne valamit együtt játszani? Erre pont megfelelő a klasszikus játék legújabb, utazó változata! Kompakt és mobil – ami a kialakítását illeti. A hagyományos változattal ellentétben ez az utazásra felkészített verzió akár egy kézipoggyászban is elfér, speciális kialakításának köszönhetően pedig a lerakott betűket a peremek mindig a helyükön tartják majd, így a jármű rázkódása vagy a folyamatos helyváltoztatás sem szabhat gátat a szókirakózásnak. Szóval még akár buszon is vagy repülőn! A játékszabály maradt a régi – minél ügyesebben kirakni szavakat, méghozzá nagy pontértékkel!

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Fedőnevek

12 éves kortól, 2–8 játékos

Erre a játékra szívesen mondják azt, hogy partijáték. Titkos ügynökké kell válni, és más titkos ügynököket leleplezni – méghozzá a szavak erejével. A játékosok csapatokat alkotnak, és igyekeznek az összes ellenséges ügynök fedőnevét felfedni. Hogy hogyan? Egyikük a feladatkártya jelöléseinek megfelelően megpróbál a kirakott szavakból minél többet összekapcsolni egyetlen fogalommá, amit a társainak vissza kell fejteniük, hogy vajon mely szavakra utalhatott velük. A tévedés azonban végzetes lehet, és akár az ellenfél csapatának jelenthet pontot! Asszociáció, következtetés, de legfőképpen a másik fejével való gondolkozás – menni fog?

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Tabu

10 éves kortól, 4 játékosnak

Nem új, de aki nem ismeri, annak nagy kedvence lehet! Egy kártyát kell húzni, azon körülírni a rajta szereplő szót, amit a csapattársaknak kell kitalálni. Csakhogy – a megadott szavakat nem szabad használni, ha kimondjuk, azt, ami tabu – nem léphetünk előre. Könnyűnek hangzik? Van elég szinonima, leleményesség és fifika a tarsolyodban? Tedd próbára!

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Hanabi

7 éves kortól, 2–5 játékos

Egy kártyajáték, ahol nem is látod, mit tartasz a kezedben? Pont ez az! Csak a játékostársak adnak részinformációkat, ami alapján sorozatot kell alkotni, vagyis egy komplett tűzijáték-“műsort”. Tehát először rá kell jönnöd, hogy milyen lapok lehetnek a kezedben, hogy megfelelően helyezd le őket, és minél több pontot gyűjtsetek. A játék nem egymás ellen, hanem együtt, egymást segítve zajlik.

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Mysterium

10 éven felülieknek, 2–7 játékos

Ez a kooperatív társasjáték különös keveréke a Dixit és a Cluedo társasjátékoknak. Az egyik játékos egy segítőkész szellem szerepét ölti magára, míg a többi játékos egy-egy misztikus nyomozót alakítva próbálja megoldani a különös kúria rejtélyét. A játékosoknak a szellem által kiosztott kártyák segítségével kell megtalálniuk a sok karakter, helyszín és tárgy közül azokat, amelyeknek tényleg köze van a rejtélyhez. A játékot már az elején lehet nehezíteni, attól függően, hogy milyen kártyákkal indítunk (karakterkártya, helyszín, fegyver). Amennyiben a játékosok helyesen tippelték meg a három gyanúsított közül a gyilkost, mindenki nyer. Különben mindenki vesztett. Csapatban érdemes gondolkodni.

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

Túlélők viadala

14 éven felülieknek, 2–6 játékos

A Túlélők viadala egy izgalmas kvízjáték kalandos szerepjátékkal, amelyben a túlélés a tét. A játék során különböző karakterek bőrébe bújva kell a katasztrófahelyzeteket túlélni: egy több napig tartó téli áramszünet esetén, egy repülőgép-szerencsétlenség után a dzsungelben, vagy éppen egy zombitámadás alkalmával.

Túlélők Viadala - 8 társasjáték karácsonyra kamaszoknak és felnőtteknek

A karakterek a játék első részében vész- és katasztrófahelyzetekkel kapcsolatos kvízkérdésekkel tesztelik túlélőtudásukat, ezt párosan kell játszani. A játékosok a helyes válaszokkal olyan eszközökhöz jutnak, amelyeket felhasználhatnak a túlélési szituáció során a játék második részében. Ott ugyanis bekövetkezik a szerencsétlenség, amelynek szakaszai újabb és újabb csapásokat hozhatnak. A játék közben vannak, akik inkább kooperálnak a felmerülő feladatnál: melyik a legjobb talaj sátrat verni? Inkább megbeszélik, és együtt döntenek, míg mások nem hallgatnak a másikra, mert fontosabbnak tartják, hogy két túlélőholmit is bezsebeljenek. Akik szeretik, azért választják, mert sokat tanít, felelevenít ismereteket, akár az elsősegély-tanfolyamról, akár egy nyári kirándulásról.

Megosztás Facebookon