Programok

Adventi programok a Mikulás jegyében

December első hétvégéjén a fehér szakállas, piros ruhás az ország minden pontján felbukkan. Leereszkedik a templomtoronyból; kényelmesen, a meleg szobában ücsörögve majszolja a süteményt, miközben a fülébe súghatjuk a kívánságainkat. Aztán útnak indul, de most nem a szánján, hanem vonaton pöfögve. Aki sehol sem fut vele össze, ne aggódjon. Az ablak kitett csizmákba is csempészni fog valamit! Adventi programok a Mikulás jegyében.

Templomtoronyból ereszkedik le a Mikulás!

A Mikulásnak sok dolga van, minden kisgyerekhez el kell jutnia. Jön rénszarvasszánon, kéményen át. Cegléden nem is akárhonnan, hanem a Református Nagytemplom tornyából (ami nem mellesleg Közép-Európa legmagasabb református temploma) ereszkedik le a Mikulás! Amint földet ér, elkezdi munkáját: megkérdezi a gyerekeket, jók voltak-e. Nem lesz egyedül, hogy este még a megtisztított csizmákba is beletehesse az ajándékot, cserkész manók és krampuszok segédkeznek neki! A Mikulást a színpadon a Csörömpölők zenekar köszönti. Akinek van kedve, egy fotóval is megörökítheti a nagy találkozást! Más napokon bejglisütőverseny, közös adventi gyertyagyújtás és számtalan koncert várja az érdeklődőket!

Cegléd, Szabadság tér, december 5-én (hétfőn) 17.30 órakor

(Az adventi vásár nyitvatartása: 2016. november 26. – december 23., hétfőtől péntekig: 16.00–20.00; szombat–vasárnap: 10.00–21.00)

Súgd meg a Mikulásnak, mit szeretnél karácsonyra!

Adventi programok a Mikulás jegyében

A Mikulás két nappal korábban érkezik Gödöllőre, a Karácsonyházba, ahol meghitt szobájában várja a kicsiket. Advent második vasárnapján, aki bátor, súgja a fülébe, milyen ajándékra vágyik, aki kevésbé, a megírt kívánságokat dobja bele a postaládájába. Ezen a napon lesz pónilovaglás, és itt lesz Minorka, a minipóni is. Az állatsimogatóban bundás törpebárány várja a gyerekeket. A program része, hogy a Mocorgó bábos gyermektorna csapata fogja szórakoztatni a közönséget és óriás buborékfújás is lesz a szabadban. A szobák melegében kézműves-foglalkozások várják a legkisebb látogatókat. Amíg a gyerekek kézműveskednek, az anyukák nézelődhetnek. Méghozzá 300 négyzetméteren 9 szobában – merthogy ennyi helyiséget adták át a várva várt ünnepnek! A Karácsonyház bemutatja az idei trendeket: Milyen díszek a legkeresettebbek? Milyen színű a 2016-os fa?  Milyen legyen az idei adventi koszorú? A Karácsonyházban semmi sem titok.

Karácsonyház, Gödöllő, Szabadság út 4., december 4. vasárnap

Vonatozz a Mikulással!

Adventi programok a Mikulás jegyében

Az M2 Télapó Expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december elején. Ez is szuper adventi programnak ígérkezik, a gyerekek és családok december 2-án, 3-án és 4-én ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen Mikulás- és adventi ünnepen vegyenek részt. Mindhárom napon a délelőtti és délutáni előadások alkalmával az Orient Csarnok színpadán az Eszter-lánc Mesezenekar szórakoztatja a gyerekeket és családjaikat. A Mikulás feldíszített gőzmozdonnyal érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy Mikulás-csomaggal kedveskedjen.

December 2-ára, péntekre a 9:30-kor és 14:00 órakor induló járatokra jegyek korlátozott számban vásárolhatóak a Vasúttörténeti Park irodájában. Érdeklődés: 06 1 450 1497-es telefonszámon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top