Programok

Fedezd fel Ausztria 300 adventi vásárát!

Többször jártál már Bécsben? Szeretnél mást is látni, de nem akarsz nagyon messzire utazni? Alsó-Ausztriában, hozzánk nagyon közel, háromszáz adventi és karácsonyi vásár teszi szebbé a várakozást a szeretet ünnepére. Színvonalas kirakodóvásárok, kastélyparkok és kolostorkertek mellett pincesorok, kovácsműhelyek és a hegyvidékek olyan különleges programot kínálnak, a gyönyörű helyszínről nem is beszélve, hogy aki egyszer erre jár, minden évben jönni szeretne.

Ausztria legnagyobb karácsonyfája

Hangulatos ünnepi fények, kézművesek, akik képességeiket bizonygatják, számos karácsonyi ajándékot árusító stand, gőzölgő italok és hagyományos ételek a Johannesbachklamm szurdokban. A fő attrakció: “Ausztria legnagyobb karácsonyfája” óriás gyertyákkal, gömbökkel, szaloncukrokkal díszítve. A romantikus szurdok közepén különleges természeti környezetben, meghitt hangulatban ünneplik az adventet, amely a kicsik és a nagyok körében is méltán népszerű.

Johannesbachklamm szurdok / Würflach település2016. december 8. csütörtök – 2016. december 11. vasárnap | 14 órától

Kovácskarácsony

Talán ez a legkülönlegesebb adventi vásár Alsó-Ausztriában. A látogatók testközelből sajátíthatják el hogy a tűz, a vas és a tudás segítségével hogyan készülnek az egyedi műremekek. A piactéren kézművesek mutatják be a már elfelejtett technikákat, mint például a szövést, az esztergálást, a kosárfonást, a gyertyakészítést vagy az üvegfestést. A helyi fogadósok gondoskodnak a finomságokról, így a frissen sütött fánkról is. A belépő 2 euró, gyerekeknek 15 év alatt ingyenes. összesen 6 helyszínen rendeznek “tüzes” karácsonyt Alsó-Ausztriában, egykori kovács településeken, a vas útja mentén.

Ybbsitz, “a vas nyomában”, 2016. december 17-18. (szombat, vasárnap) | 10:00-18:00 óra között

Adventi vásár az Apátságban

A heiligenkreuzi apátság ciszterci kolostor Alsó-Ausztriában, amely 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Az adventi időszakban az apátság udvarában 35 osztrák és határon túli kolostor és apátság kínálja természetes készítményeit. A híres miseboroktól kezdve az exkluzív specialitásokon át – mint a gerasi kolostor fánkja — a kézműves termékekig megtalálható lesz sok minden az egynapos eseményen. Harangjáték, barkácsolás a gyerekkel és természetesen sok vallási program is lesz. A szokásos harangjátékokon kívül itt található Ausztria egyedüli olyan harangjátéka, amelynek 43 harangját billentyűzet segítségével lehet megszólaltatni. Minden óra előtt tíz perccel szólal meg egy egyházi dallam, az amelyik az adott liturgikus időszaknak megfelel. Ha ott járunk, ne csodálkozzunk rajta, hogy magyar portékát is megvásárolhatunk. Az apátság vendége a Bakonybéli Monostor, kézműves gyógynövényes sörökkel, a Pannonhalmi Apátság levendulatermékeivel képviselteti magát.

Heiligenkreuzi Apátság, 2016. december 10. | 9:00 és 19:00 óra között

A Magyarországi adventi programokot itt találod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top