Programok

Adventi programok – Forralt bor, csecsebecse, koncert

Egyre többet ígérnek az adventi vásárok, nem csupán egy kiadós sétát, a felkapottabb helyeken idegenekkel is egymáshoz simulva, a nézelődést, a finom illatokat és a vásárlásra csábítást. A jól megszervezett adventi szabadtéri programok között már akadnak tematikusan megszervezettek, meghittek, netán akciódúsak is!

Disznóvágás – hurka-kolbász ajándékba

Adventi programok – Forralt bor, csecsebecse, koncert

VI. Zempléni Disznótoros és Adventi Vásár

Hatodik alkalommal rendezik meg a kis zempléni faluban az adventi vásárt – csakhogy rögtön egy ilyenkor falun már szokásos disznóvágással egybekötve. Így idézik meg a karácsonyi asztal hangulatát, a kolbász, a hurka, a szalonna mind elkészül majd a szemünk láttára. A talpalávalót élő zene biztosítja, bemutatják az idei vadásztrófeákat, és lesz vadászkép-kiállítás is. No és verseny! Ötfős csapatok jelentkezését várják a (vad) kolbásztöltő viadalra! Aki csak nézelődni szeretne, az is jöhet bátran, lesz kirakodóvásár, tea és forralt bor és ételkóstoló is.

Mikóháza, Hegyalja utca 8. Történelmi Pincesor, 2016. 12. 03. 11–16 óra között

Az ország legnagyobb gyerekszobája

December 3–4-én Adventi Mesehotellé változik Budapest egyik legszebb szállodaépülete, ahol az ország legnagyobb gyerekszobáját rendezik be. Öröm-bödön, Kobold-kidobó, Méregzsák, Varázslatos Rejtekfölde, a meseerdő és megannyi izgalmas élmény fogadja ebben az évben a Danubius Hotel Gellértben a kisebb-nagyobb vendégeket adventi programkavalkádra. A meseerdőben láthatjuk majd a Szamárfül társulat interaktív meseelőadását, a Holdfény alatt táncoló menyéteket is, és lesz meseerdő is. Mikulásváró gyermek-standup és meserevü is “terítékre kerül”, amikor is Dombi Maci, azaz Dombóvári István, az ismert humorista bújik a TV Maci szerepébe. A történet szerint a TV Maci nem hajlandó elfogadni az új meséket, ragaszkodik a régi mesékhez, csak azokat szereti. Így aztán a Tündérnek nemcsak az a dolga, hogy életet leheljen a maci nem működő tévéjébe, hanem az is, hogy manói segítségével megszerettesse Dombi Macival a mai meséket.

A látogatókat délelőtt 10:00–13:00, délután 14:00–17:00 óra között várják, belépő 1200 Ft-tól kapható.

Adventi programok – Forralt bor, csecsebecse, koncert

Titkos kívánságok kuckója

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Minden évben nagyobb, másabb, káprázatosabb a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Idén egy karácsonyfát formáló, fából készült installáció titkos kuckóként várja a gyerekeket, akik titkos kívánságaikat is elküldhetik itt az angyaloknak. Aki a gasztronómia miatt látogat el ide, az sem fog csalódni. Lesznek hagyományos és újragondolt karácsonyi ételek és italok: szálkamentes halászlé, faszénen sült pisztráng, egész malac sütve, kacsazsírban pirított sütőtök csípős tökmaggal, és lúdmájkolbász is szerepel a vásár étlapján. Illatos kürtöskalács és sült gesztenye, kézművesédességek, csokoládé, marcipán, flódni, bejgli és rétes is kapható majd a forgatagban. Az illatos adventi italok széles választéka várja a nézelődőket: lesz málnapálinkás puncs, krampampuli, illatozó forralt bor, vagy akár meleg meggyes sör is. Idén a kovácsmesterség kulisszatitkaiba avatják be a közönséget, és persze számtalan árus kínálja a portékáját. Az adventi programok naponta változnak, mintegy 160 fellépővel lehet számolni.

Budapesti, Vörösmarty tér, 2016. november 11. – 2017. január 1.

Rajzolj nekem! – Rajzolók és olvasók a rászoruló könyvtárakért

December 11-én 10–18 óráig Agócs Írisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka és Pásztohy Panka illusztrátorok várnak minden érdeklődőt a Pagonyban a Gellért térnél, hogy akkor és ott megrajzolják neked, amire mindig is vágytál…

Adventi programok – Forralt bor, csecsebecse, koncert

A vidéki, kistelepülési könyvtárakban a megfelelő anyagi források nélkül nem jutnak hozzá a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomhoz. Pedig gyakori eset, hogy a könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak.
Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben a helyzetben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni.

2016. december 11. vasárnap 10–18 óráig, Pagony, 1114 Budapest, Bartók Béla út 5–7.

 

Arannyal hímzett tárgyak – szilikátbotanika

Adventi programok – Forralt bor, csecsebecse, koncert

Különleges karácsonyi kiállítás nyílik decemberben. Diós Gabriella kerámiaművész hófehér porcelánjai arannyal díszítve tündökölnek majd a vitrinekben, hogy bemutassák ennek a ragyogó színnek az ünnepélyességét, az ünneppel való kapcsolatát. A tárgyak mécsesek, lámpások, tányérok, csészék – mind a terített asztal szépségei. “A világ ellélektelenedése közepette szeretném visszahozni az egyénit, a személyre szabottat az életünkbe, megtölteni újra a körülöttünk lévő tárgyakat szellemmel és szívvel” – vallja művész.

SCH Galéria, 1065 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 37. – Megnyitó: december 2. 18:00,

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top