Programok

Közeleg a karácsony: 5 tuti program az adventi időszakra

Advent időszakában tele vagyunk téli programokkal, fesztiválokkal, karácsonyváró rendezvényekkel. Hangolódj az ünnepekre, mi segítünk eldönteni, hová menj.

Diósgyőri Mikulás-vonat

2015-ben immáron 13. alkalommal indul útjára a Diósgyőri Mikulás-vonat. A vonat Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmáig közlekedik, november 26. és december 16. között. A Mikulás birodalmában, a gyerekek találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, így többek között Süsü sárkánnyal, Vukkal, a kisrókával, Gruval és a minyonokkal, valamint egy meglepetés lakóval és természetesen a Mikulással is.

Karácsonyi Legenda 2015

Az Eötvös Cirkusz karácsonyi alkalmából 2 órás műsorral készül a kicsiknek és a nagyoknak. Természetesen lesznek légtornászok, akik a Jégvarázs világába kalauzolják el nézőket.
Érkeznek a Diótörő akrobatái, vadállatok, rénszarvas pónik, Mary Poppins és állat sereglete, és persze jön a Télapó és a manói is.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

November 27-től egészen január 2-áig tart az Adventi Ünnep a fővárosi Szent István téren, a belvárosban. Esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát, amit érdemes megnézni, a hideg ellen pedig a forralt bort ajánlanánk. A gyerekek sem fognak fázni, főleg, ha a birtokba veszik a 200 négyzetméteres korcsolyapályát.

Közeleg a karácsony: 5 tuti program az adventi időszakra

A tér mesebeli hangulatú faházai mellett a Bajcsy Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak, a karácsonyi vásár emellett a Zrínyi utca felé is terjeszkedik. A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak fel. Január 1-jén pedig a szervezők Lencse Nappal szeretnék megkoronázni a 35 napon át tartó vásárt Újév alkalmából.

 Kecskeméti Téli Fesztivál

A kecskemétiek sem maradnak adventi ünnepség és fesztivál nélkül. A január 1-jéig tartó rendezvény alatt lesznek sztárfellépők, gasztronómiai különlegességek, jégpálya, és negyedik alkalommal tér vissza a Szeretetkuckó, ahol a város lakossága által felajánlott adományokat gyűjtik össze.

Gyertek, gyerekek, Mikulás vár benneteket!

Ingyenes program lesz december 4-én 17 órától a fővárosi Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A Mikulás ezen a délutánon várja a gyerekeket, hogy meglepje őket valami aprósággal. A várakozás alatt pedig kézművesprogramok és közös énekprodukciók várják a gyerekeket, akik verssel és énekkel köszönthetik a Mikulást.

Nem volt elég? További adventi programok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top