Programok

Téli programok a Rising Star hírességeinek ajánlásaival!

Leesett a hó? Röpködnek odakint a mínuszok? Elment az életkedve? Ne zavarjon se hó, se a hideg, se a szürke idő, válassz egy jó programot, vidd el a családodat, és szórakozz télvíz idején is! Ehhez adunk pár ötletet a Rising Star zsűrijének és műsorvezetőinek segítségével.

Majka: “Szép táj, visegrádi vár, száguldás, el is felejtem, hogy tél van!”
Ki ne akarna a szórakozás kedvéért villámsebesen lesiklani egy hegytetőről? Ezt kipróbálhatjuk többek között a visegrádi bobpályán, ahol télen is várnak minket egy kis bobozásra. Télen az alpesi pályát használhatjuk, és mivel ebben az évszakban a bobot hó vagy eső esetén plexitetővel szerelik fel, a zord időjárás sem gond. Az alpesi bobpályát 11 kanyar és 700 méteres lesiklóhossz teszi élvezetessé.

Téli programok a Rising Star hírességeinek ajánlásaival!

Ördög Nóra: “Már gyerekként is imádtam a kivilágított pályákon korizni”
Ha nem fagynak be a természetes vizek, akkor irány a műjégpálya. Budapesten a városligeti a legnépszerűbb, de a fővárosban találhatunk még számos másik pályát is. Csakúgy, mint a legtöbb megyeszékhelyen. Ezek nyitva tartásáról informálódjon az internetről, ugyanis több késő este is nyitva van!

Kerényi Miklós Gábor: “A nemzetiségi néptánc műsorokat biztosan megnézem!”
Magyarország egyik legrégibb télűző karneválja a mohácsi busójárás, amit az UNESCO is felvett az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára. A tavaszváró ünnep a mohácsi sokácok hagyományőrző népszokásából ered, miszerint a maszkos busók átkelnek csónakokkal a Dunán, felvonulnak a város utcáin, koporsót eresztenek a vízre, és este egy égő máglya körül táncolnak, mindezt a tél búcsúztatására és a mi szórakoztatásunkra.

Mező Misi: “Az országban számos szánkópálya van, melyeket majd, ha a fiam nagyobb lesz, mi is felkeresünk!”
A Veszprémtől 50 kilométerre lévő, alapvetően hétvégén üzemelő helyen síelni és szánkózni is lehet a várhegy ellenkező oldalain. Elsősorban kezdők és kisgyermekes családok keressék fel Döbröntét, illetve olyanok, akik a környéken töltenek egy-egy hétvégét és néhány órára szánkózni akarnak. De egy napra is érdemes ide, illetve a környékre utaznunk, a szánkózás mellett ugyanis számos látnivaló is várja vendégeket Veszprémben, Zircen, Pápán, Tapolcán, de a Balaton vagy Hévíz sincsen messze.

Feke Pál: “Sokféleképpen készítenek a fesztivál alatt kocsonyát, bár mindent meg tudnám kóstolni!”
Megismerhetjük Miskolc nyolc évszázados történelmi hagyományait, legendáit, legendás személyiségeit, de annak is érdemes ellátogatnia a Kocsonyafesztiválra, aki a mai kultúráért rajong. Mindezek mellett olyan különleges gasztronómiai élményekben lesz részünk, amilyenekkel a látogatók csak a miskolci téli fesztiválon találkozhatnak.

Téli programok a Rising Star hírességeinek ajánlásaival!

Pásztor Anna: “A program utazással együtt mindössze két órát vesz igénybe, így kisgyermekeseknek is ajánlom!”

Minden év november 26-tól december 16-ig naponta négyszer elindul Miskolcon a Mikulásvonat, amely a Dorottya utcai végállomásról a Lillafüredi Mesebirodalomba szállítja kis utasait. A fűtött kocsikban krampuszok hangolják rá a kicsiket a Mesebirodalom csodáira énekléssel, versmondással. A kivilágított és feldíszített fenyőfák, épületek látványa, valamint a színpadon előadott mesejáték után csoportokba osztva, krampuszok kíséretében, a Mikuláskapun át elindulnak a gyerekek felfedezni a Mesebirodalom állomásait, ahol sok mesehős várja őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top