nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Advent nyereményjáték
Minden ötletem új szívdobogást okoz

Minden ötletem új szívdobogást okoz

A 12 éve indult Vadjutka az egyik legismertebb hazai dizájner ékszermárka. Jellemzői a klasszikus formák átfogalmazása, a meglepő anyagválasztás és anyagtársítás, a különleges részletekkel való játék.
NLCafé
f Ajánlom

Az adventi játék nyereményei:

Összesen 4 db (heti 1) egyedi VadJutka ékszer.

Wild Judit, a márka alapítója dolgozik textillel, fával, ezüsttel és ezek kombinációjával. Merész színvilágú, bohém, de nőies darabjainak köszönhetően egész nap vidámnak és határozottnak érezhetjük magunkat. Bár ékszerei markáns stílusúak, remekül passzolnak hétköznapi vagy alkalmi viselethez is.

Judit mindenféle előképzettség nélkül vágott bele az ékszerkészítésbe, úgy is mondhatjuk, istenadta stílusérzéke van. A dizájn világába outsiderként, az üzleti szférának hátat fordítva lépett be, ám annál nagyobb lelkesedéssel és eltökéltséggel. A hagyományosabb technikák kipróbálása után egyből saját technológiát kezdett fejleszteni: hónapokig tartó kísérletezés nyomán kialakult a Woody kollekció világa. A Woody ékszerek – nevüknek megfelelően – rétegelt fából készülnek: saját tervezésű, izgalmas mintákkal nyomtatott falapokból kerülnek kivágásra. A véletlen kivágásnak köszönhetően nincs két egyforma alapdarab, de Jutka még az azonos formákból építkező láncok is eltérő kiegészítőket, gyöngyökkel, bojtokkal bolondítja meg. Nem csoda, hogy ez a kollekció, egymással kombinálható láncaival, gyűrűivel, kitűzőivel, hamar nagy népszerűségre tett szert mind itthon, mind külföldön.

Persze egy folyton megújuló tervező nem elégszik meg az elért sikereivel, hanem kitanulja az ötvösséget: mestere pedig a világszerte ismert Jermakov Katalin lett. És itt is valami újba fog – mesélő ékszereket tervez. Minden egyes darabja egy-egy történet vagy gondolatiság kézzel fogható megvalósulása, talán ettől is válik egyből emberivé, szerethetővé. Vadjutkának köszönhetően mostantól viselhetünk minikertet a nyakunkban ezüstre szőtt subából, vagy táncmozdulat ihlette gyöngyös gyűrűt az ujjunkon. Sőt: egyedi megrendelésre saját történetünket legjobban összefoglaló ékszereink is lehetnek. Új és izgalmas korszaka ez egy izgalmas művész pályájának. És, bízzunk benne, hogy az emberi gondolat és az élet szeretete soha nem megy ki a divatból.

Vadjutkáról:

Wild Judit vagyok. Könnyen lelkesedem. Törött lábú kiskutyákért, csendesen nődögélő paradicsompalántákért és szép szemű férfiakért éppúgy, mint újszerű ötletekért és régimódi hippi elvekért. Azt hiszem, ez a fajta lelkesedési képesség az oka, hogy a kétségek nélkül tudtam többször is pályát módosítani. Fotóriporternek tanultam, majd újságíróból lettem médiaszociológus és piackutató, majd a doktori disszertációt felhagyva: ékszertervező. Nem az a tipikus karrierút… de én hiszek a gyakorlati szakmák önkiteljesítő erejében. Úgy érzem, hogy van abban valami sorsszerűség, hogy minden elméletieskedést sutba dobva, az intuíciómra hallgatva dolgozzak, kézzel fogható, valódi anyagokból, hús-vér embereknek. Lehet, hogy ez már lilaködösen hangzik, de még azt is imádom figyelni, melyik ékszerem kihez és hogyan talál utat. Azt gyanítom, hogy a munkámért is lelkesedem… És ha lenne két életem, ahogyan Révész Sándor, a Piramis együttes frontembere szokta kívánni magának, hát én akkor is épp az volnék, ami most: vadjutka.

Itt keresd a cikkekben az ajándékcsomagokat, és nyerj!

Megosztás Facebookon