nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mézeskalács
Karácsonyi parti – menü egy óra alatt

Karácsonyi parti – menü egy óra alatt

Van, aki semmi pénzért nem vállalná be a baráti karácsony buli megszervezését, más viszont imád a konyhában pörögni. Mi a kettő között vagyunk, ezért olyan menüsorral készültünk, ami hamar készen van, kellően különleges és egyáltalán nem bonyolult.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Fügés fasírt

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • fél teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 csokor újhagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 5 evőkanál zabpehely
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg aszalt füge
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A darált húshoz keverjük a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott aszalt fügét, a zabpelyhet, a tojást, és ízesítjük sóval, borssal, őrölt chilivel, római köménnyel, korianderrel. Szilikonos minimuffinformákban, hozzáadott zsiradék nélkül 180 fokon 40 perc alatt kisütjük. Mártogatóssal kínálhatjuk. 

Csirkefalat szalonnában salsával

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • pár csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 teáskanál citrom leve
  • zöld, 1 sárga, 1 piros kaliforniai paprika
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk, borsozzuk és baconbe csomagoljuk. Egy-egy kanál vaj és olaj keverékén pirosra sütjük a szalonnába csomagolt csirkekockákat. A paprikákat apró kockákra vágjuk, az olajat a citromlével összeturmixoljuk és a paprikákat ezzel keverjük össze.

Uborka paradicsompesztós sajtkrémmel töltve

Hozzávalók:

  • pár csipet őrölt bors
  • 2 db kígyóuborka
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál olívabogyó
  • 2 evőkanál paradicsompesztó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Az uborkákat megmossuk, majd 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A közepüket kivájjuk. A sajtkrémet a paradicsompesztóval, az apróra vágott olívabogyóval és a borssal elkeverjük, és az uborkákba töltjük.

Megosztás Facebookon