Mézeskalács

Házi sós karamellszósz, a tökéletes ehető karácsonyi ajándék

Ennek a mennyei sós karamellszósznak nincs ember, aki ne örülne! Az egyetlen veszély, ami fenyeget, hogy elnyalogatod, mielőtt ajándékba adnád!

 A karamellás édességekért szinte mindenki odavan, ezért ha valami saját készítésű, ehető ajándékkal szeretnéd meglepni az ismerőseidet, nem valószínű, hogy egy karamellszósszal mellényúlnál! Most ellesheted, hogyan készül a tökéletes sós karamellszósz, amivel aztán tarolhatsz karácsonykor!

Még több ehető karácsonyi ajándéktipp az NLCafén: 

Házi sós karamellszósz

Házi sós karamellszósz, a tökéletes ehető karácsonyi ajándék

Hozzávalók:

kb. 1,5 csészényi adaghoz

  • 1 csésze kristálycukor
  • 1/4 csésze víz
  • 1 tk. kukoricaszirup (kihagyható)
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1/2 vagy 1 tk. só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábosba öntsd a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot. Forrald fel kevergetés mellett, győződj meg róla, hogy felolvadt a cukor.
  2. 5-12 percig hagyd forrni, amíg karamellbarna nem lesz a színe! Ekkor vedd le takaréklángra, és habverő segítségével lassan és óvatosan keverd hozzá a tejszínt.
  3. Keverd hozzá a vaníliát és a sót is.
  4. Kavargasd egy kicsit, hogy szép sima legyen, majd körülbelül egy percig forrald fel újra, hogy jól besűrűsödjön!
  5. Nem maradt más dolgod, mint üvegcsékbe adagolni és szobahőmérsékleten, fedő nélkül hagyni teljesen kihűlni! A kész karamellszósz 1 hónapig tárolható. 

Averiecooks

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top