Mézeskalács

Süss vaníliás piskótatekercset karácsonyra! – recept

Ha nem akarod túlbonyolítani a karácsonyi desszertet, ez a vaníliás piskótatekercs lesz a neked való recept!

A piskótatekercs és a vajkrémes sütemények igazi karácsonyi klasszikusok, amikkel nem lehet mellényúlni. Ez a vaníliás tekercs is pont ilyen, szóval ha szeretnél biztosra menni a desszerttel, válaszd bátran őt az ünnepi asztalra!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 30 g liszt átszitálva
  • 30 g kukoricakeményítő
  • kb. fél csésze piros és zöld cukorkonfetti
  • 2 tojásfehérje
  • 1 ek. cukor
  • 1 csésze vaj
  • 360 g porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1-3 tk. tejszín
  • 110 g fehér csoki

Elkészítés:

  1. 230 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojást és a tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd verjük habosra. Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, majd spatulával keverjük össze.
  2. Egy másik tálban verjük habosra a tojásfehérjét a cukorral, majd óvatosan forgassuk a tésztába. Egy sütőpapírral borított tepsiben 6-7 perc alatt süssük meg, és ahogy kivettük, egyből szórjuk meg porcukorral.
  3. A vajkrémhez verjük habosra a vajat, majd két adagban keverjük hozzá a cukrot. Keverjük teljesen simára, adhatunk hozzá egy kis tejszínt is. Végül keverjünk bele egy kis színes konfettit is.
  4. A krémet egyenletesen kenjük el a tésztán, majd óvatosan tekerjük fel. Tegyük pár órára a hűtőbe.
  5. Dekorációnak olvasszunk fel fehér csokit, kenjük be vele a tekercset, és szórjuk meg konfettivel. 

atreatsaffair

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top