Mézeskalács

Isteni mézeskalácstekercsek, amiknek mindenki örülni fog

Hiszen a legjobban úgyis mindenki egy finom, házi készítésű sütinek örül!

Ez a mézeskalács ihletésű fahéjas csiga pont jól megállja a helyét a munkahelyi vagy az iskolai karácsonyon, de egy kiadós karácsonyi brunch alkotóelemeként is el tudjuk képzelni. Máris mutatjuk, hogy készül!

Hozzávalók (12 tekercshez):

A tésztához:

  • 1/4 csésze cukor
  • 1 ek. száraz élesztő
  • 1 tk. fahéj
  • 3/4 tk. gyömbérpor
  • fél tk. só
  • 1/8 tk. szegfűszeg
  • 3 és fél csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 2 ek. vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek. melasz

A töltelékhez:

  • fél csésze barna cukor
  • 6 ek. vaj
  • 1 ek. fahéj
  • szegfűszeg, gyömbér

A krémhez:

  • 110 g krémsajt
  • fél tk. vanília
  • 1 csésze cukor
  • 2 ek. melasz
  • 1 tk. forró víz

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit. A tejet és a vajat melegítsük össze, majd adjuk a tésztához. Adjuk hozzá a tojást és a melaszt is, és robotgéppel dolgozzuk össze. A tésztát letakarva hagyjuk dagadni 1 órát.
  2. A töltelékhez keverjük össze a vajat a cukorral és a fűszerekkel. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel és vágjuk háromszögekre. Tekerjük fel csigákba, majd ismét hagyjuk 1 órát kelni. Ezután süssük ki 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt.
  3. A krémhez keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vaníliával. A melaszt a vízzel és egy kis cukorral keverjük el. Kenjük meg a tekercsek tetejét először a krémmel, majd csurgassuk rá a melaszt is.

countryliving

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top