Mézeskalács

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

A Mézeskalácsfalu ebben az évben azonban a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával is kiegészül.

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 15-én.

A mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből. Emellett megelevenedik Hófehérke és a hét törpe története is. Mindezek mellett a Mézeskalácsfalu idén kiegészül a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával.

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből, 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Az ötödik alkalommal felépülő Mézeskalácsfalu december 20-ig lesz látható a helyi plébánián. A mézeskalács figurákat jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top