Mézeskalács

Gránátalmazselés sajttorta – mennyei desszert karácsonyra

A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény, az elkészítése csöppet sem bonyolult. Most bemutatjuk a téliesített változatát!

Gránátalmazselés sajttorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 9 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg ricotta
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dkg zselatin
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • őrölt fahéj
  • 2 nagy gránátalma
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  1. Olvasszunk meg külön-külön 1 és 1,5 dkg zselatint hideg vízben.
  2. Keverjük össze a kekszet a vajjal és 1 teáskanál fahéjjal.
  3. Nyomkodjuk a masszát egy 18 cm-es tortaformába, és tegyük hűtőbe.
  4. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és adjuk hozzá a ricottát.
  5. Melegítsünk meg 3 evőkanál tejszínt, keverjük bele a kisebb adag zselatint, és dolgozzuk a tojáshoz.
  6. Adjuk hozzá a habbá vert maradék tejszínt és a felaprított csokit is.
  7. Kenjük a kekszrétegre, és tegyük hűtőbe 2 órára.
  8. Magozzuk ki a gránátalmát, keverjünk össze 25 dkg-ot a porcukorral, és szűrjük le a levét.
  9. A felét melegítsük meg, adjuk hozzá a maradék zselatint, keverjük hozzá a maradék levet és a szemeket.
  10. Öntsük a krémre, és tegyük hűtőbe tálalásig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top