nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mézeskalács
Szuper egyszerű gesztenyés süti receptje

Szuper egyszerű gesztenyés süti receptje

A gesztenye a tél kihagyhatatlan csemegéje. Főzve és sütve is kiváló. A készen vásárolható püréből pedig isteni gesztenyés sütit készíthetsz. Szuper egyszerű, gyors, elronthatatlan, mennyei recept. Karácsonyra tökéletes választás, mely az utolsó pillanatban is elkészülhet. Lisztet nem tartalmaz, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
NLCafé
f Ajánlom

A tejszínhabos gesztenyepüré isteni édesség. Ugyanakkor a gesztenyemasszát süteménybe töltve vagy belesütve még nagyobb kaland. Ez a szuper egyszerű gesztenyés sütemény pontosan ezt igazolja. Kihagyhatatlan különlegesség karácsonyra is.

A gesztenyés süti hozzávalói

A tésztához

  • 50 dkg (2 csomag) mélyhűtött gesztenyemassza (lehetőleg bio)
  • 6 dkg vaj
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1tk. sütőpor

A mázhoz

  • 10 dkg 70 százalékos étcsokoládé
  • 3 dl tejszín

Így készítsd el a gesztenyés sütit

  1. 150 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki.
  2. A gesztenyés süti elkészítéséhez a gesztenyemasszát előző este vedd ki a mélyhűtőből, hogy fölengedjen. Másnap a puha vajjal alaposan dolgozd össze. A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat egyesével keverd a vajas gesztenyéhez. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet is.
  3. A tojásfehérjékből készíts kemény habot, majd adagonként, lehetőleg lyukas fakanállal keverd a gesztenyés tésztához. Az elkészített süteményt töltsd a tortaformába, és told a forró sütőbe legalább 45 percre. A sütőből kivéve a gesztenyés tortát helyezd rácsra, és hagyd így kihűlni.
  4. Közben készítsd el a csokimázat, amelyhez a csokoládét darabold kockáira, gőz fölött olvaszd fel. Egy másik edényben a tejszínt forrásig melegítsd, de ne forrald föl. Add hozzá a felolvadt csokoládét, majd robotgéppel keverd krémesre. Hagyd kissé kihűlni. A gesztenyés sütit egyenletesen vond be a csokoládémázzal. Szeletekre vágva, tejszínhabbal kínáld.

NLCafé-tipp: A gesztenyés sütit laktózmentes változatban is elkészítheted. Ez esetben a vajat ugyanannyi kókuszzsírral helyettesítsd, a tejszín helyett pedig kókusztejet használj. Az eredmény pontosan ugyanolyan finom lesz, mint az eredeti recept.

 
Megosztás Facebookon