Mézeskalács

Mézeskalácsból készült el Szepetnek kicsinyített mása – bámulatos videó

Mézeskalácsból építették fel a település lakói a Zala megyei Szepetneket.

Idén télen először építették meg a Zala megyei Szepetnek kicsinyített mását mézeskalácsból. Geresdlakon viszont már 11. alkalommal történt ez meg– számolt be az RTL Híradó. A szepetneki mézeskalács falunak a sorsa feltehetően ugyanaz lesz, mint évek óta a geresdlakinak: vízkeresztkor lebontják, és megeszik.

Az ötletgazda Kocsis Edit, a helyi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér szervezés (IKSZT) vezetője a zaol.hu-nak elmondta: korábban olvasott már hasonló kezdeményezésről, s annak apropóján gondolta úgy, hogy az összetartó szepetneki közösséget be lehetne vonni ilyen szép és látványos feladatba. „Szepetnek utcáit készítettük el az emblematikus épületekkel, mint például a katolikus és az evangélikus templommal, a polgármesteri hivatallal, a régi kastéllyal, a Királyi Pál ÁMK-val, az egészségházzal, a jellegzetes temetői kriptasorral, a régi családi házakkal” – mesélte.

 

Az induláshoz hívtak egy szakértő házaspárt, akik megosztották a helyiekkel a megfelelő szilárdságú mézeskalács receptjét, és segítettek a szükséges sablonok elkészítésében is, majd mindenki megsütötte odahaza a megfelelő méretű lapokat, azok összeállítását, ragasztását, díszítését már az IKSZT-ben végezték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top