Mézeskalács

Ilyen különleges mézeskalács várost még nem láttál!

Még drótkötélpálya, számos kerékpárút, valamint hajléktalanszálló is helyet kapott az ehető városban, amelyet rendszeresen dézsmáltak az alkotók az építés során.

Mézeskalácsból ehető, fenntartható jövőbéli várost alkottak építészek a londoni Viktória és Albert Múzeumban, hogy népszerűsítsék a városépítészetet. Az édes várost a londoni Építészeti Múzeum által évente megrendezett kiállításon mutatták be, melynek szervezői idén arra kérték az építészeket, dizájnereket és mérnököket, hogy a jövő fenntartható városának épületeit tervezzék meg mézeskalácsból.

Több mint 60 mézeskalács épületet készítettek a részt vevő szakemberek. A városkának van egy édesgyökérből készült drótkötélpályája, cukorból készültek a kerékpárutak és a járdák, de modern hajléktalanszálló is megtalálható az édes házak között.


Mint Robert Nolan az APT építésziroda munkatársa elmondta, a  munka során nagyon óvatosnak kellett lenniük, mert előfordult, hogy félig megépült egy darab, amikor egyszer csak eltűnt: valaki megette.


A mézeskalács város december 8-tól január 6-ig látható a Viktória és Albert Múzeumban.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top