Mézeskalács

Isteni csokitorta Télapó-köntösben – recept

Semmi nem hízelegne jobban a Télapó pocakjának, mint ez a csokitorta!

Dobd fel az ünnepi asztalt egy kedves Télapó-tortával, ami valójában egy nagyon egyszerű és isteni finom csokitorta. Mutatjuk, hogyan készül.

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1/4 csésze kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél tk. sütőpor
  • fél tk. só
  • másfél csésze cukor
  • 1 ek. piros ételfesték
  • 1 tk. vanília
  • 2 tk. fehér ecet
  • 3/4 csésze vaj
  • 2 tojás
  • 1 csésze író
  • 3/4 csésze vaj
  • 220 g krémsajt
  • 400 g cukor
  • 3 csokis keksz
  • piros és arany ételfesték
  • fekete fondant

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban a cukrot, a piros színt, a vaníliát, az ecetet és a vajat addig verjük, amíg habos nem lesz. Ezután forgassuk bele az írót és a lisztet. Egy kivajazott tepsiben 175 fokon süssük 30-35 percig. 15 percet hagyjuk hűlni.
  2. A cukormázhoz: verjük fel a vajat és a krémsajtot, és keverjük hozzá a cukrot. Egy csészényit töltsünk nyomózsákba, a többit pedig színezzük pirosra és kenjük be vele a kihűlt tortát.
  3. A cukormázból nyomjunk egy széles fehér csíkot a torta közepére, ebben helyezzük el a kekszeket, majd a fondant-t, amit végül arannyal színezzünk meg.

 

womansday

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top