Mézeskalács

Meseszép mézeskalácstorta

Zárjuk a karácsonyi menüt egy igazi mesébe illő desszerttel, egy szemet gyönyörködtető mézeskalácstortával!

Ha karácsony, akkor mézeskalács, még akkor is, ha tortát sütnénk! Mutatjuk, hogyan készül a mézeskalácstorta, ami nemcsak káprázatos látvány az ünnepi asztalon, de abbahagyhatatlanul finom is.

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 330 g barna cukor
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. szerencsendió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • fél tk. só
  • 3 tojás
  • 2 ek. melasz
  • 200 g vaj
  • 200 ml tej
  • 1 ek. friss narancslé
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 3 ek. szárított gyömbér (édes)
  • 300 g krémsajt
  • fél ek. fahéj
  • 400 g tejszín
  • 200 g porcukor

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy tortaformát. Kezdjük a száraz hozzávalókkal: keverjük őket alaposan össze, alacsony fokozaton.
  2. Adjuk hozzá a vajat, egyesével a tojásokat, majd a melaszt. Ezután jöhet a tej, a narancslé, a vanília és a narancshéj. A tésztát 20-25 percig süssük. Ha megsült, háromfelé vágjuk el.
  3. A bevonathoz először a tejszínt és a cukrot verjük fel, ezután adjuk hozzá a krémsajtot és a fahéjat. Bőven kenjünk meg vele a tortánkat, majd díszítsük tovább  habcsókkal, mézeskaláccsal.

supergoldenbakes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top