Mézeskalács

Mennyei karácsonyi desszert: Raffaello torta

Erről a tortáról azt is simán elhinnénk, hogy az angyalok küldték a mennyből, mert annyira isteni!

Ez a hófehér, kókuszos Raffaello torta a tökéletes karácsonyi desszert: nem csak szemet gyönyörködtető, de ellenállhatatlanul finom is. Aki szereti a Raffellót, annak kötelező kipróbálnia!

Hozzávalók a Raffaello tortához:

  • 5 tojás
  • 1 csésze cukor
  • 3/4 csésze liszt
  • 1 tk. mandula kivonat
  • 450 g krémsajt
  • 1 csésze vaj
  • 280 g + 2 ek. sűrített tej
  • fél csésze kókuszreszelék
  • 1/4 csésze tejpor
  • fél csésze tej
  • 1 csésze pirított mandula
  • fél csésze vaníliás nápolyi
  • 12 szem Raffaello
  • 1 csésze kókuszchips

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojásokat verjük fel a cukorral és a mandula aromával. Spatulával forgassuk hozzá a lisztet, hogy a tészta habos maradjon. Egy kerek tortaformában 30 percig süssük.
  2. Verjük fel a krémsajtot a vajjal és a sűrített tejjel. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a tejport.
  3. A két evőkanál sűrített tejet keverjük össze a tejjel. A tortát vágjuk 3 felé, majd egyenletesen kenjük meg a rétegeket tejjel, hogy magukba szívják.
  4. Minden réteget kenjünk meg a krémmel, majd szórjunk rá a mandulából és az összetört nápolyiból.
  5. A tortát borítsuk meg a krémmel, és díszítsük kókuszchip-szel, illetve Raffello bonbonokkal!

momsdish

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top