Mézeskalács

Egyszerű málnás-sajttortás keksz

Akár hiszed, akár nem, akár pár perc alatt is készülhet az otthonodban illatos, omlós házi keksz – ráadásul alig kell hozzá néhány hozzávaló!

Ha imádod a sajttortát, ezt a kekszet is imádni fogod! Az alapját lágy krémsajt adja, a közepére pedig málnalekvár kerül, így egyetlen ropogtatni való, omlós finomságban élvezheted kedvenc süteményed ízét. Ja, és a legjobbat még nem is mondtuk: az egészhez csak 5 hozzávalóra lesz szükséged! 

Egyszerű málnás-sajttortás keksz 

Hozzávalók:

  • 120 gramm puha krémsajt, szoba-hőmérsékletű
  • 8 evőkanál sózott vaj, szoba-hőmérsékletű
  • 1/2 csésze + 3 evőkanál cukor
  • 1 csésze + 3 evőkanál liszt
  • 1/4 csésze málnadzsem

Elkészítés:

1. Robotgépben verjük fel a krémsajtot és a vajat, hogy puha, habos keveréket kapjunk.

2. Adjuk hozzá a cukrot, és így verjük tovább. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet is.

3. A masszát fóliázzuk le, és hűtőben hagyjuk minimum 45 percet, de inkább 1-2 órát állni.

4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

5. Egy kanállal tegyünk kis adagokat a tésztából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Formázzunk laposabb korongokat, majd a közepébe nyomjuk bele a hüvelykujjunkat, kis mélyedést képezve a tésztában. Töltsük meg a mélyedéseket 1/2 teáskanál málnadzsemmel.

6. 12-13 perc alatt süssük készre a kekszeket.

 

BakerByNature

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top