Mézeskalács

Csupa csoki brownie-keksz 5 hozzávalóból

Villámgyorsan elkészülő, csupa csokis kekszek, amelyeket a paplan alatt töltött estékhez igazítva 1-2 személyes recept formájában mutatunk be nektek!

Általában nem túl egyszerű megoldani, ha gyorsan szeretnénk meleg házi kekszet ropogtatni. Vagy azért, mert nem akarunk három hatalmas tepsivel sütni, vagy azért, mert nincs időnk bajlódni a bonyolult receptekkel. Az alábbi csupa csoki brownie-kekszet viszont tényleg bárki el tudja készíteni: pillanatok alatt megvan, és csupán 5 hozzávalóra lesz szükséged!

Csupacsoki brownie keksz 5 hozzávalóból 

Hozzávalók:

  • 2 nagy tojás fehérje
  • 1 csésze porcukor
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál csokidarabka
  • egy csipet só

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béreljünk ki sütőpapírral, vagy használjunk szilikon sütőlapot.

2. Egy nagyobb edényben verjük habbá a tojásfehérjéket. 

3. Egy másik tálban szitáljuk össze a kakaóport, a porcukrot és a sót. Adjuk a száraz alapanyagok felét a felvert tojáshoz, és alaposan forgassuk bele, ügyelve rá, hogy ne törjük össze a habot. Adjuk hozzá a száraz hozzávalók másik felét is, végül pedig a csokidarabkákat.

4. Evőkanállal formázzunk kis halmokat a tepsibe – kb. 8-10 darab fog kijönni belőle. 15-17 perc alatt süssük készre a kekszeket. 

 

SweetPhi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top