Mézeskalács

Tevetejes fagyival rukkolt elő egy fagyilánc az ünnepekre

Tevetejes karamellfagyival készül egy fagylaltlánc az ünnepekre.

Új jégkrémízzel rukkolt elő a Gelatissimo fagylaltlánc Ausztráliában, egyenesen a sivatagból érkezett. A sós karamellás fagylalt ugyanis tevetejből készült. A cég arra számít, hogy minden újdonságra vágyó, bevállalósabb vevő szívesen próbálja majd ki különlegességüket.

A fagyi már attól pikáns, hogy egyszerre sós és édes, a tetején pedig tejkaramella darabokkal szórták meg. Na jó, a tevetej nem a sivatagból érkezett pont, hanem egy helyi tevetenyésztőtől, aki szerint az a különbség, hogy a teve teje édesebb a tehéntejnél. 

A Gelatissimo tuljadonosai úgy gondolták, hogy a tevetej nagyon is illik a karácsonyi szellemhez, már csak a három király története miatt is, akik teveháton érkeztek meglátogatni az újszülött Jézust Betlehemben.

A mese mellett az a tény is a tevetej mellett szól, hogy egészséges. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos tej, alacsony a zsírtartalma, valamint A-, B- és C-vitaminban gazdag. A cég egyelőre csak decemberben árulja a fagylaltot, de ha népszerű lesz, megmarad a kínálatban.

Fotók a tevetejes fagylaltról: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top